Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : BIAM22

BIAM22

Lloc
Centre d'Art Lo Pati

Data
Inauguració 5 de novembre de 2022 a les 19:00h. Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.

Dotze obres d’artistes contemporanis estatals participaran de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2022

El certamen és un aparador artístic, que s'ha consolidat com un termòstat de l’activitat artística estatal en la creació contemporània.

Les dotze obres seleccionades s'exposaran a Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre els mesos de novembre, desembre i gener. D’entre les propostes el jurat escollirà l’obra guanyadora de la dissetena edició.

El jurat de la dissetena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) ja ha escollit els dotze projectes que formaran part de l’exposició que es podrà veure a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre els mesos de novembre, desembre i gener:

 

Azahara Cerezo. Mobile serve

Bárbara Sánchez. The holobiont that therefore I am 

Estanis Comella. SXT (Source by Transkription) - Open Source X Data AP2 

Inés García. Seis canciones populares montañesas 

Irene de Andrés. Grandiosa Fantasia 

Isaías Griñolo. Máquina Hamlet_Europa (I y II) 

Jaume Vidal. Rice Against The Machism

Laura Llaneli. DANDOLODELFINO 

Marc Vives. Es que ahora no puedo

Miquel García. Llista de llibres en català cremats el 1939 a Catalunya

Mireia C. Saladrigues. Polvere che gira

Paula Artés. Cap 1: Energia submergida. Eixos del poder (in)visible 

 

En aquesta edició s’han valorat 246 dossiers de 251 artistes —alguns dossiers eren col·lectius— i d’entre els seleccionats s’escollirà l'obra guanyadora. El jurat ha estat format per Martina Millà, comissària independent i programadora d'exposicions a la Fundació Joan Miró de Barcelona; Carles Àngel Saurí, director artístic de l'EACC, Espai d'Art Contemporani de Castelló; María Ptqk, comissària independent; i Aida Boix, com a directora del Centre d'Art Lo Pati i secretària de la comissió amb veu però sense vot.  La convocatòria ha estat oberta a artistes majors d'edat amb residència a l'estat espanyol, que han pogut presentar un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure. La procedència dels projectes —per ordre de més a menys— és de Catalunya, País Valencià, Madrid, Andalusia, País Basc, Aragó, Castella i Lleó, Illes Balears. Múrcia, Astúries, Castella la Manxa, Navarra, Extremadura, Galícia, Cantàbria, La Rioja i Canàries.

 

Rècord de participació

En la darrera edició del certamen —la del 2020— es van presentar 202 dossiers de 208 artistes. Els 246 projectes d’enguany, per tant, representen un nou rècord de participació. La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys. Enguany, la biennal ha actualitzat la convocatòria de bases amb millors condicions per als artistes i els membres del jurat per, d'aquesta manera, complir amb les bones pràctiques del sector. Així, a més d'assumir les despeses d'enviament de les obres i les assegurances, l'organització pagarà 400 € a tots els artistes seleccionats. El premi del guanyador s'incrementarà en 1.000 € respecte a l'edició anterior i assolirà la quantitat de 5.000 €. Per tot plegat, la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC) ha atorgat un segell de bones pràctiques a la convocatòria de la BIAM 2022 i ha convertit el certamen ampostí en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre aquest reconeixement.

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les setze edicions anteriors (1989-2020) com un potent aparador de la creació contemporània del país, consolidant-se com un termòstat de l’activitat artística en l'àmbit estatal respecte a la creació contemporània, així com mesurant la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.


       
<
>
gener 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons