Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Ebrergent 2021

Ebrergent 2021

Lloc
Centre d'Art Lo Pati

Data
2021

Ebrergent 2021 posarà èmfasi en l'art contemporani vinculat al territori i les noves ruralitats.

El jurat ha seleccionat tres artistes que desenvoluparan projectes d'arts plàstiques, sonores i visuals amb l'assessorament del comissari i historiador de l'art Juan Guardiola

 

El projecte Ebrergent, impulsat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ja té projectes guanyadors. El jurat —format pels artistes Juan Guardiola, Mireia C. Saladrigues, Nani Blasco i la directora del Lo Pati, Aida Boix— ha seleccionat tres propostes de temàtica i tècnica lliure, proposats per artistes de les Terres de l’Ebre, el Baix Maestrat i el Matarranya, d'entre 18 i 35 anys.

 

Cada un d'ells rebrà una dotació de 500€ i el seu projecte tindrà l’oportunitat de ser produït en el marc de les activitats del centre d’art Lo Pati. Els artistes comptaran amb la tutorització i mentoria de Juan Guardiola, llicenciat en Història de l'Art, màster de Museografia i Exposicions, especialista en història de l'art contemporani, arts visuals, cinema i pensament contemporani, i amb important experiència en el camp del comissariat i la gestió artística i cultural en centres d'art.

 

"Treballaré amb els artistes a partir de lectures, de trobades virtuals i reunions presencials amb l'objectiu de desenvolupar, repensar i reelaborar les propostes de cada artista, que prendrem com a punt de partida d'un assessorament individualitzat", explica Juan Guardiola. L'assessorament posarà de relleu els conceptes de territori i nova ruralitat i aprofitarà l'experiència de Juan Guardiola com a director del Centro de Arte y Naturaleza de Huesca - Fundación Beulas.

 

Tres projectes arrelats al territori

El jurat d'Ebrergent 2021 ha seleccionat el projecte de Cristina Torta Aubeso titulat La presa del Delta; la proposta d'Aida Martí Pago anomenada Això també era el mar i, finalment, l’obra Revolució 4.0, una iniciativa vinculada a la realitat augmentada, signada per l’artista Jordi Giner Garcia. A més, queda a la reserva el projecte L'escorça del col·lectiu La Malesa, una reflexió al voltant de la relació entre el cos i la seva transformació.

"Totes aquestes propostes constaten la diversitat creativa dels joves del nostre territori. El jurat n'ha valorat la seua potencialitat, amb la voluntat que Ebrergent sigui una plataforma per impulsar la trajectòria dels artistes que les signen. Així es vol treballar per la professionalització del teixit creatiu de casa nostra i habilitar un espai de diàleg al voltant de l'art contemporani", comenta Aida Boix, membre del jurat i directora de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

 


       
<
>
octubre 2022
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

 

TANCAT

Estem treballant en el muntatge de la propera exposició.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons