Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Guanyador XYZ 2021

Guanyador XYZ 2021

Lloc
Canal de la Dreta de l'Ebre al seu pas per Amposta

Data
Segona quinzena de Juliol de 2021.

Àlvar Calvet guanya el certamen XYZ d'intervencions artístiques efímeres


L'obra 'Guanyar terreno' es podrà veure la segona quinzena de juliol al Canal de la Dreta de l’Ebre en el seu pas per Amposta

La cinquena edició de la convocatòria d'instal·lacions a espais singulars de les Terres de l'Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre i dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, ja té guanyador. La proposta Guanyar Terreno de l'artista contemporani Àlvar Calvet ha estat escollida per votació popular entre els tres finalistes seleccionats prèviament per un jurat.

Nascut a la comarca del Pallars (on neixen alguns dels afluents del riu Segre, que al mateix temps ho és de l'Ebre), Calvet fa anys que mostra interès per les Terres de l'Ebre i específicament per la gestió de l'aigua i els sediments. Per això la seua proposta denuncia la regressió del Delta i reflexiona sobre la problemàtica. Així, preveu la instal·lació de monticles d'arena amb monedes de terra cuita (elaborades amb sediments provinents dels rius del Pallars) que representen a la vegada, el valor monetari i la mirada cap al futur. Els visitants podran recollir-ne una, amb la condició que s'enduguin 5Kg de sorra fins al Trabucador.Les tres propostes seleccionades pel jurat (entre una vintena de candidatures provinents d'arreu del país i de l'Estat) s'han sotmès a un procés de votació popular (telemàtica i presencial) en el qual hi han participat 1.575 persones. L'obra escollida, Guanyar Terreno, ha rebut el 41% dels vots i s'instal·larà al canal de la dreta de l'Ebre en el seu pas per Amposta la segona quinzena de juliol. La dotació econòmica del premi són 4.000 euros.

Les altres dues propostes finalistes eren Arròs penjant (d'Anaïs Faiges Tomàs, Rosa Palmer Margalef, Xavi Pous Blanquet, Marta Díez Caballé) i Micronació (de Priscila Alegre, Rexall Ignacio Araneda i Feliu Mollà) que han obtingut el 38% i el 21% dels vots, respectivament.

El jurat d'XYZ encarregat de fer la selecció inicial ha estat integrat per tres professionals del món de l'art —Rafael Tormo, Rosa Ferré i Manuel Olveira—, amb la participació amb veu i sense vot d'un membre de la Comunitat de regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, les comissàries d'XYZ Eva Cajigos i Antònia Ripoll, i l'equip del Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre.


       
<
>
octubre 2022
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

 

TANCAT

Estem treballant en el muntatge de la propera exposició.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons