Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Mireia Ferron

Mireia Ferron

Lloc
Resdiència d'Artistes Baladre (Balada)

Data
2020

La guanyadora de la Convocatòria d'Intercanvi entre el Bòlit de Girona i Lo Pati ha estat desenvolupant el seu projecte a Balada. L'origen i direcció del seu treball fotogràfic al delta ha estat enregistrar les diferents menes de sòl que s'hi troben.

Hi ha altres tipus d'imatge i motius d'interès però sempre partint de la matriu a partir de la qual es configura un delta: el fang; i la relació de forces naturals que organitzen el territori, el riu i el mar. D'alguna manera que tot just esta estructurant, la seva intenció és fer una oda al fang, al llim i la sorra. Tot plegat busca una forma d'expressió que contempla la fractal a partir dels eixos horitzontal, vertical i pla. El concepte d'horitzó es trasllada a la terra, on el vessant de la geologia determina horitzó com a terme per parlar de les diferents capes de sòl i, per tant, la naturalesa així com la història d'un terreny/territori.

D'altra banda, el motiu pel qual envia una fotografia sobre sorra on es va trobar un triangle de manera atzarosa, és amb motiu de la lletra majúscula delta (Δ) origen de la qual pren nom aquest esdeveniment natural: El terme delta de riu va aparèixer després de la lletra Δ i es deu la seva semblança amb la delta majúscula.

 

"Δ El Delta de l'Ebre, ni terra ni aigua. Fang. Cos de constitució variable, caràcter que comporta una renúncia implícita a ser imatge estàtica. Un delta és energia cinètica. El projecte pren forma a partir de l'anàlisi estructural i de la matèria constitutiva. Els conceptes troncals entorn dels quals gira el cos de treball són l'eix horitzontal, l'eix vertical i el pla. La conjugació fractal d'aquests busca la forma mitjançant la fotografia, so i vídeo. Una mirada que versa entre la realitat tangible i l'abstracció sensorial de l'experiència que ofereix el territori."

 

Mireia Ferron 2020.


       
<
>
novembre 2022
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons