Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021

PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021

Lloc
ESCENARI ESCAMPAT: quatre mesos (entre novembre del 2020 i febrer del 2021). ESCENARI CONFLUENT: jornades a Can Serrat (primavera 2021).

Data
Fins a l’11 d’octubre del 2020 a les 23:59.

Bases convocatòria català

Bases convocatoria castella

Obrim un espai per a la investigació i l’experimentació artística en què deixar-se afectar per la interacció i l’intercanvi col·lectiu.

La proposta es desplega com una resposta a la situació sanitària que vivim des d’aquesta primavera i convida a quatre artistes a participar en un programa que es pregunta per les formes de generar espais compartits quan no ens podem trobar físicament i invoca altres estratègies per establir contacte des de la llunyania.

Fora de Camp és una metodologia d’investigació artística i curatorial que ha estat pensada per Laura Bono, Marina Ribot Pallicer i Angelica Tognetti, professionals que travessem diferents disciplines com el teatre, les arts visuals i la teoria literària.

L’objectiu del programa, d’acord amb la nostra metodologia, és el d’explorar diferents processos d’investigació i de creació artística, prenent com a punt de partida el concepte de «fora de camp». Recollim aquest terme de la terminologia fílmica i fotogràfica utilitzat per designar l’espai de realitat que queda exclòs de la visió de la càmera, fora del seu enquadrament. L’adoptem amb el desig d’abstraure’l i pensar en espais i corporalitats que desborden el perímetre de l’statu quo. Abracem, així, un conjunt de vivències, sabers i materialitats que se situen fora dels marcs institucionalitzats.

Moure’s i sortir del camp és, alhora, pensar i trepitjar la terra com un espai sense asfaltar amb una temporalitat pròpia, on la creació i l’assaig queden subjectes a les condicions i circumstàncies externes. D’aquesta manera, la metodologia s’acosta a la creació i a l’experimentació artística d’una forma situada i contextual en relació amb els espais que transita.

 

DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA

El programa Fora de Camp 2020-2021 es desplega com un espai d’experimentació i investigació artística on explorar processos col·laboratius i on teixir una xarxa de sabers en col·lectiu. Partint d’una proposta curatorial arrelada en l’aquí i en l’ara, que abraça i acompanya la incertesa dels instants que travessem, Fora de Camp proposa un programa que es pregunta sobre les formes de crear espais compartits i d’intercanvi quan no podem trobar-nos físicament. Invoquem, doncs, estratègies per establir contacte i tocar-nos des de la llunyania. L’edició 2020-2021 involucra i s’activa en diàleg amb tres centres d’art que, des de situacions i posicions diverses, tenen una important implicació en les pràctiques locals i en l’entorn on habiten: La Escocesa (Poblenou, Barcelona), Lo Pati (Amposta) i Can Serrat (El Bruc).

 

 


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons