Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Alba G. Corral "Soc una cadena binària, soc pur artifici"

Alba G. Corral "Soc una cadena binària, soc pur artifici"

Lloc
Centre d'Art Lo Pati.

Data
Del 12 de febrer al 30 d'abril de 2022.

L’univers visual d'Alba G. Corral en una exposició a Lo Pati d'Amposta

Establerta a La Ràpita des de fa cinc anys, Corral està considerada un referent internacional en l'art generatiu mitjançant programari

L'artista ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert i, ara, per primer cop des de fa vuit anys, presenta la seva obra en una sala d'exposicions

Dissabte 12 de febrer a les 19h Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre obre la temporada 2022 amb l'exposició Soc una cadena binària, soc pur artifici de l'artista visual i tecnòloga Alba G. Corral (Madrid 1977), considerada una de les referents internacionals de l'art generatiu mitjançant programari. Establerta a La Ràpita (Montsià) des de fa cinc anys, pinta paisatges numèrics que dialoguen amb la música i l'escena. Corral, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Barcelona, ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert a partir de la programació de codis i algoritmes, amb un imaginari de figures improbables i de gran riquesa cromàtica. 

La seva versatilitat per crear atmosferes en diversos espais i formats, l'han portat a crear sinergies amb grans artistes de disciplines molt diferents (música clàssica, electrònica, experimental, moda, teatre, dansa contemporània...) tot i que és reconeguda, sobretot, per les actuacions audiovisuals on integra la codificació i la creació en directe.

 

Des del Delta de l'Ebre

Ara, per primer cop després de vuit anys, l'artista torna a una sala d'exposicions, amb una mostra que inclou noves peces digitals entre les quals destaca el tríptic audiovisual Bernat pescaire escuchando a Suso (que s'acompanya de la música del músic i productor musical Suso Saiz) i un gran mural titulat Emergence print. El recorregut per l'exposició s'inicia amb Pipilotti & Mariscal, una obra projectada sobre teixits, amb la qual que vol homenatjar la videoartista Pipilotti Rist i el dissenyador Javier Mariscal. Tot plegat es complementa amb un espai dedicat a la realitat virtual. El 9 d'abril, en el marc de la mostra, s'ha programat un espectacle d'electrònica audiovisual que unirà en un mateix escenari l'univers sonor del músic Suso Saiz amb la creativitat d'Alba G. Corral. 

L'exposició es podrà visitar fins al 30 d'abril i arriba a Amposta coincidint amb un gir creatiu de la seva carrera que dona visibilitat a obres amb una paleta de colors molt més diversa i vinculada als paisatges del Delta de l'Ebre. A més, aposta per la docència, amb projectes que giren al voltant de la visualització de dades, la gràfica generativa i el desenvolupament d'entorns de metavers. Soc una cadena binària, soc pur artifici és el títol de l’exposició extret del manifest ciberfeminista del col·lectiu VNS Matrix fundat a Adelaita (Austràlia) el 1991 i en el qual es reivindica la tecnologia com una oportunitat per a combatre les normes patriarcals de la societat. La mostra és una producció de Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta en col·laboració amb la New Art Foundation i el FabLab Terres de l'Ebre.

 


       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons