Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Hamill Industries, Slow Violence

Hamill Industries, Slow Violence

Lloc
La Façana de Lo Pati.

Data
Del 21 gener al 20 març.

Una reflexió sobre la transformació geològica i la destrucció d'ecosistemes vius, on contemplem els efectes i canvis produïts a la superfície de la Terra.

 

Aquesta peça proposa un espai per repensar alguns dels efectes de llarga durada i formula un exercici visual sobre la transformació i destrucció geològica dels ecosistemes vius, inundant un ecosistema viu amb una mena d'erupcions radioactives.

Les condicions ambientals induïdes per l'home que causen danys activament a les persones són formes de violència lenta. Però aquest mal és lent, indefinit i sovint només perceptible en retrospectiva. No tota violència és ràpida: amagada als ulls de tota la societat, hi ha una mena de mal que es desenvolupa lentament.

El concepte de violència lenta és un terme que Rob Nixon defineix com un tipus de "violència que es produeix de manera gradual, invisible, lenta i persistent destruint i expandint-se a través del temps i l'espai".

Hem volgut crear un visual que reflexionés sobre la gran acceleració d'aquests canvis (Antropocè) i les repercussions que tenen en el clima i la biodiversitat. A partir de l'observació, d'una manera molt sensorial i tàctil, dels efectes i canvis produïts a la superfície terrestre com conseqüència de l'erosió, el desgel, el vulcanisme i les catàstrofes ambientals provocades per l'home.

Per a les transformacions geològiques, vam utilitzar principis cimàtics per crear reaccions sobre diferents materials: pols, formigó, pintura i fins i tot cendres que vam recollir del volcà de La Palma, recentment en erupció.

També hem creat frescos vius, amb plantes i fongs que creixen i col·lapsen a un ritme lent mitjançant la tècnica del time-lapse. Hem modificat un congelador industrial per crear un ambient net en el qual podríem controlar la humitat, la llum i la temperatura. A partir d'ell vam créixer els bolets que veiem créixer i decaure en els vídeos que vam produir.

Utilitzant tècniques de fotografia per capturar la llum més enllà del nostre espectre visible (UV i infrarojos) vam explorar maneres de veure complexitats, forces i fenòmens naturals que no són evidents per a l'ull humà. Hem volgut treballar aquesta tècnica per fer una mirada exploradora, profunda i conscient i fer visibles les forces invisibles de la natura, observant des d'una perspectiva diferent aquest ecosistema que ens envolta.


       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons