Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : La Muda - Un canvi de pell fotogràfic

La Muda - Un canvi de pell fotogràfic

Lloc
Centre d'Art Lo Pati.

Data
Del 27 de Febrer al 6 de juny de 2021.

Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre inaugura una mostra de retrats que s’endinsen en el món oníric i simbòlic dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz

L’exposició de fotografies La Muda recull una part del projecte que s’ha gestat durant un any i mig a La Warhol, un magatzem agrícola ubicat als afores de Tivenys (Baix Ebre) reconvertit en espai creatiu dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz. Entre escenaris teatrals i plens de detall, han recreat mons fantàstics i fascinants que són el teló de fons de les seves sessions fotogràfiques amb persones rellevants de la cultura del nostre país: pels seus sets hi han passat actors i actrius, cantants, models, publicistes o ballarins com Roberto Olivan, Darko Peric, Sílvia Pérez Cruz, Alizé Barange, Toni Segarra, Lluís Martínez, Ana Rujas, Itziar Castro, Belén Fabra i Aida Folch.

 

El resultat són retrats escenografiats creats a partir del seu imaginari, un món oníric i simbòlic, que remet al canvi de pell dels autors, en un procés de transformació personal i col·lectiva com a parella. Són fotografies minucioses sobre temes que han incidit en la seva vida els darrers mesos, com el conflicte de poders, els límits de la consciència, la incertesa que ha desencadenat la pandèmia global, el sexe alliberador però asfixiant, la maternitat, la paternitat i el determinisme de la família o l’acceptació de la mort. Les obres, a més, destaquen per la qualitat tècnica, pel joc de llums, la posada en escena i els vestuaris cuidats. I en aquest punt s’ha fet notar la col·laboració de la dissenyadora Anna Vizcarro, que ha fet una síntesi de la personalitat de cada personatge fotografiat a través del vestuari teatral. També hi han intervingut de manera puntual, l’artista tèxtil Jordina Bravo, la joiera i ceramista Raluca Buzura, el dissenyador i l’estilista Joan Salvadó i l’especialista en efectes de cinema Cristina Iglesias, fundadora de l’empresa Babyclon Factory.

 

Una proposta multisensorial

L’exposició, comissariada per Aida Boix i que es podrà veure a Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, s’inaugurarà el pròxim 27 de febrer i es podrà visitar fins al 25 d’abril. El visitant no hi trobarà una exposició fotogràfica convencional, perquè La Muda va més enllà d'una mostra de retrats de gran format. Els artistes han treballat una cuidada posada en escena de les fotografies que inclou recreacions escenogràfiques complementàries, fins i tot, una banda sonora original que servirà de fil musical. A més, el procés creatiu de La Muda ha estat enregistrat pel documentalista Quim Melchor, que mostrarà una part del seu treball a la mateixa sala. Tot plegat convertirà la sala d'exposicions en un espai d'experimentació multisensorial.

 


       
<
>
gener 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons