Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : riure #1 superioritat vs inferioritat

Imatge: www.naturaltheatre.co.uk / @NaturalTheatre

riure #1 superioritat vs inferioritat

Lloc
Centre d'Art Lo Pati

Data
del 7 de desembre al 15 de febrer de 2014

Dossier Riure

Dossier Riure (castellà)

VIII Festival Strobe de Vídeo i Art Digital

Un dels efectes més colpidors de l'acte de riure és el trastocament de les relacions jeràrquiques que provoca. Moltes cultures han establert períodes on les distincions de rang i estatus queden suspeses i l'humor té via lliure per atacar institucions fins aleshores intocables: les saturnals romanes, la festa dels folls medieval i els carnavals són exemples d’aquest momentani capgirament. El caràcter fugisser i fulgurant de la riallada fou intuït per Hobbes en la seva definició d'humor com a “glòria sobtada”: “es pot concloure que l'humor no és sinó la glòria sobtada derivada d’una concepció fugaç d'eminència en nosaltres mateixos, en comparació amb la debilitat dels altres, o amb la nostra pròpia d’abans.” 

Riure#1 Superioritat Vs Inferioritat es proposa, en un moment on els ànims generals estan per terra,  contraatacar amb una dosi d’humor a través de revisar el treballs d'alguns artistes de l'escena contemopània que treballen amb nous mitjans. Per fer-ho ens ha calgut preguntar-nos què és el que ens fa gràcia, de què riem? De la mà de l’escriptor Xavier Zambrano hem construït una tipologia que ens servirà de guia durant aquest trajecte simpàtic que hem dissenyat en tres entregues.

En la present edició començarem indagant com l’humor desarticula la relació de superioritat-inferioritat i s’alça com una eina potent i mortífera a l’hora de desproveir d’autoritat qualsevol poder establert. El sentit de l’humor, i més concretament la sàtira, són dinamita pura a la base de flotació de qualsevol règim immobilista o recalcitrant. Strobe 2013 es concretarà en una exposició, una web que ofereix un itinerari des de la perspectiva de l'arqueologia dels mitjans, un concert audiovisual, un taller i algun moviment viral.

Seguim des de Strobe indagant en la conjunció del trans-media i el new media, també avui denominat cross-media, molt atents a obres que ens venen de la cultura del remix i d'una lògica transdisciplinar a l'hora de bastir la proposta artística. La programació es configura amb obres de: CampanillaPatricia EsquiviasAlberto González Vázquez, Gabinete de Crisis, Jesús Acevedo, Daniel G. Andújar, OAU!, The Yes Men i David Curto. 

Des de l’any 2005 el Festival Strobe s’ha configurat com un espai de producció, difusió i experimentació al voltant del vídeo i l’art digital. A mesura que la realitat del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Lo Pati es feia palpable, la lògica de festival ha anat transformant-se en una proposta més centrada en la filosofia expositiva on el comissariat i el discurs han estat eixos articuladors. Riure #1 és un projecte d'investigació i comissariat que incorpora també producció d'obra i espais formatius pensats per desenvolupar-se al llarg de les tres properes edicions de Strobe.

 


       
<
>
octubre 2021
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

C/ Gran Capità, 38-40

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 16:00 a 20:00.

diumenges i festius d' 11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons