Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : 10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC

10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC

Lloc
Ullals de Baltasar.

Data
Dissabte 28 d'agost d'11:00h a 12:30h.

Especial 10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC a Baladre (residència d’artistes a Balada)

  • Joan Bagés i Vanguard DUOCAT / 11:00h / Guanyador de diversos premis internacionals pels seus treballs entorn de la investigació sonora i l’acusmàtica, el creador de Flix (i també germà de la saga de músics) va estar una setmana d’agost del 2012 treballant amb els sons del Delta a Baladre, la residència de Lo Pati a Balada. A partir d’un poema de Gerard Vergès (Tortosa, 1931), “L’home és la memòria”, Bagés va crear una peça en diversos moviments per a ser interpretada acompanyat de Vanguard DUO (Josep Vila a l’acordió i Alejandro Castillo al clarinet), l’ordinador i el seu molt personal ús de la partitura gràfica, pintant al terra de l’Encanyissada. Ara veurem com en un espai igual de natural, però més salvatge, li dona una nova volta a la proposta creada des d’un parc natural.

 

  • Atilio DoresteES / 11:20h / Artista plàstic i fonografista canari, centra la seva recerca en el paisatge i el territori. Professor de Belles Arts a la Universitat de La Laguna, també dirigeix projectes com el Taller de Acciones Creativas, el Mapa Sonoro de Canarias i Sound Art Laboratory. Els seus treballs plàstics i sonors han estat presentats a espais, museus, festivals i netlabels del Regne Unit, Itàlia, Suècia o Rússia. Enguany redescobrirem la seva proposta per a la residència artística del 2016, fruit dels seus passejos atents per les Terres de l’Ebre: una deriva artística a partir dels contrasts sonors entre objectes abandonats i paisatges intersticials.

 

  • Elsa Paricio: “Land Tape”MAD / 11:40h / L’artista, seleccionada en residència el 2020, va passar diverses setmanes d’estiu al Delta generant una sèrie de peces, dibuixos autorealitzats pel temps i l’espai amb aparença d’espectrograma sobre vidre, on convergeixen ciència, art i literatura. Subtil i delicada, com aquells que diuen les veritats sense cridar, és la naturalesa que parla a través de l’aigua. El seu treball no es va poder veure l’any passat per motius relacionats amb la COVID, i ara li hem proposat venir, mostrar-nos aquelles enigmàtiques peces i explicar-nos el seu procés de treball i les línies de treball que ha arrencat arrel la seva estada al Delta. No ens podíem quedar sense saber-ne més.

 

  • Gerard AltaióCAT / 12:20h / Seleccionat en la convocatòria 2021, l’obra d’aquest poeta i artista textual nascut a Santa Perpètua de Moguda, i durant molts anys resident a Beijing, explora les fronteres entre la paraula i la presència física allunyada del significat. Des de la poesia concreta fins a les idees semiòtiques, ha anat construint una obra experimental entre l’art conceptual i la literatura, explorant l’absurd i el contrasentit a partir de l’acte de la lectura com a treball del text per a si mateix. Aquest any, la paraula i el gest ocuparan l’espai natural d’una manera incommensurable.

       
<
>
febrer 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons