Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Jornada Conviure al Parc - L'Aula al Pati

Jornada Conviure al Parc - L'Aula al Pati

Lloc
Parc dels Xiribecs.

Data
1 d'octubre a les 11:00h.

El projecte ‘Conviure al Parc’ de l’Aula al Pati culminarà amb una jornada d’activitats al parc dels Xiribecs d’Amposta.

Aquest dissabte 1 d’octubre s’han programat accions per tots els públics, amb la voluntat de mostrar exemples de possibles nous usos del parc.

El programa L'Aula al Pati —que impulsa Lo Pati Centra d’Art de les Terres de l’Ebre i que enguany porta per títol 'Conviure al parc— ha servit per explorar nous usos de Parc dels Xiribecs d’Amposta (usos que siguin lúdics, engrescadors i, al mateix temps, respectuosos amb altres ocupacions). Tot plegat ha estat fruit d’un procés participatiu que s'allargarà fins a acabar el mes i que culminarà aquest dissabte 1 d'octubre a partir de les 11.00 h en una jornada al parc plena d'activitats per a tots els públics:

 

El Parc per dins plantejarà diverses rutes guiades a càrrec de membres de lequip de manteniment del parc. Els participants aprendran a ser respectuosos amb la natura que forma part del parc i aspectes que només saben els seus cuidadors.

Acro-parc serà una activitat d’acrobàcies dirigida per EtcA - Escola de teatre i circ d'Amposta, amb l’expertesa de Rafa Martínez. 

Parc-ART, acció cocreativa amb la natura del parc serà una activitat conduïda per Eva Campomar de L'ERA, Comunalitat d'Amposta. Des de la perspectiva del land art, permetrà interactuar amb la natura del parc. 

Guixem lo parc? serà una activitat de dibuix efímer sobre el terra del parc de l’artista Josep Casals. Una activitat que convidarà a expressar-se i a comunicar de forma col·lectiva. 

Cantem al parc. Albert Freixas és cantant, músic i productor musical. Cantarà al parc i tothom està convidat a escoltar i a acompanyar-lo cantant. 

Freestyle al parc serà una activitat d’improvisació que coordinarà Cristian Barco. El giny, la ment àgil i la llengua esmolada per a fer les millors rimes. 

 

Totes les activitats programades són exemples de maneres d’usar el parc de forma respectuosa i aprofitant les característiques de lespai i els materials disponibles. Tot i que són activitats dutes a terme per professionals o experts i, per tant, funcionen com a espectacle, l’esperit de la jornada és participatiu. La jornada, que és la culminació del procés participatiu realitzat al llarg del mes de setembre, clourà amb un vermut amb música a càrrec de DJ Priscila, on els usuaris del parc encara podran presentar les seues propostes per a definir la senyalística d’usos possibles del parc.

El projecte Conviure al Parc de L'Aula al Pati està basat en Playful Commons Project, dels artistes Jennifer Aksu, Gilly Karjevsky i Sebastian Quack que explora noves llicències per a l'ús lúdic dels espais públics, a partir de les possibilitats obertes per les llicències Creative Commons, les pràctiques de disseny de joc urbans i la pràctica espacial participativa. L'Aula al Pati és un programa del centre d'art Lo Pati que, des de 2012, organitza projectes participatius amb l'objectiu d'incorporar les pràctiques artístiques a la quotidianitat de la gent del territori, a través de col·laboracions amb col·lectius diversos, centres educatius o ciutadania en general.

 


       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons