Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : L'Aula al Pati - Conviure al Parc

L'Aula al Pati - Conviure al Parc

Lloc
Parc dels Xiribecs - Amposta

Data
Fins l'1 d'octubre de 2022.

L’Aula al Pati 2022’ explorarà nous usos del Parc dels Xiribecs d’Amposta.

Durant tot el mes de setembre, el projecte participatiu de Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre permetrà que els ciutadans proposin noves maneres lúdiques d’ocupar l’espai del parc del Xiribecs d'Amposta.

Enguany L'Aula al Pati porta per títol 'Conviure al parc'. El projecte participatiu coordinat per l'artista ampostí Alfred Porres té com a objectiu final instal·lar una senyalística al parc dels Xiribecs d'Amposta que en reguli l'ús, no des de la prohibició sinó des de la proposició. Així, a través d'una butlleta de participació i de diverses urnes disperses per la població, els ciutadans podran fer propostes per explorar els nous usos de les diverses zones de l'espai verd que siguin lúdiques, engrescadores i, al mateix temps, respectuoses amb altres ocupacions. "No és qüestió de transformar materialment el lloc sinó de donar-li un nou significat i un nou valor a través de com l'usem i l'ocupem", explica Porres. Com a exemple: un arbre pot esdevenir un para-sol (si ens estirem a la seva ombra), un amagatall (si juguem a amagar-nos), un complement per a fer esport (on recolzar-nos per a fer estiraments) o, fins i tot, un aparador on deixar exposat un dibuix que hem fet o un prestatge on deixar un llibre amagat.

El procés participatiu s'allargarà durant tot el que queda de setembre i culminarà el dissabte 1 d'octubre en una jornada al Parc dels Xiribecs plena d'activitats per a tots els públics. Durant el matí hi haurà diversitat d'activitats programades per a tots els públics per a dinamitzar l'espai i experimentar possibilitats d'ús del parc. Al migdia s'ha programat un vermut amenitzat amb música que donarà per finalitzat el procés participatiu. Al final del procés, els impulsors estudiaran les propostes rebudes i elaboraran una senyalística per a regular les principals activitats proposades.

El projecte està basat en Playful Commons Project, dels artistes Jennifer Aksu, Gilly Karjevsky i Sebastian Quack que explora noves llicències per a l'ús lúdic dels espais públics, a partir de les possibilitats obertes per les llicències Creative Commons, les pràctiques de disseny de joc urbans i la pràctica espacial participativa. L'Aula al Pati és un programa del centre d'art Lo Pati que, des de 2012, organitza projectes participatius amb l'objectiu d'incorporar les pràctiques artístiques a la quotidianitat de la gent del territori, a través de col·laboracions amb col·lectius diversos, centres educatius o ciutadania en general.


       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons