La Façana de Lo Pati

Lloc
La Façana de Lo Pati.

Data
Inauguració: Dissabte 21 de gener de 2023. Durada: Del 21 de gener de 2023 al 20 de gener de 2024.

LA FAÇANA, la nova sala expositiva de LO PATI

Es tracta d'un espai exterior que pren forma de pantalla digital i que tindrà programació pròpia.

Durant tot el 2023, acollirà Miratges, un cicle de natura i paisatge(s) visuals comissariat per Irma Vilà i Òdena i amb sis propostes artístiques.

 

Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre a Amposta presenta la seva nova sala expositiva: La Façana de Lo Pati. Lespai pren forma duna gran pantalla de 6x3 metres situada a lexterior de ledifici i que diposarà de programació pròpia a partir del dissabte 21 de gener a les 19.00 h, coincidint amb la seua inauguració oficial.

Aquest dissabte a la tarda, el cicle de natura i paisatges visuals Miratges donarà el tret de sortida a la programació de la Façana de Lo Pati. Durant tot el 2023, el cicle mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació dimatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge. A més, els creadors shan proposat qüestionar i explorar els seus límits, proposant una reflexió sobre la relació entre el món virtual i el món físic. El ventall serà molt ampli: des de la manipulació onírica de la imatge fotogràfica de Hamill Industries a Slow Violence, a la cronofotografia del treball de Xavi Bou; de les noves tècniques denregistrament de vídeo a través de drons i el collage procedural al Luftraum de Dirk Koy, als patrons hipnòtics basats en la manipulació de fotografia en moviment del Serial Parallels de Max Hattler, fins a arribar a la imatge sintètica creada mitjançant codi a Fluctus de Lia, o a la nova creació dart generatiu del cicle Bancals dAnna Carreras.

El cicle Miratges estarà comissariat per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia. Arrelada a la ciència i lenginyeria, però vitalment propera a la praxi creativa i a la recerca en cultura, Irma Vilà orquestra i sintegra en projectes internacionals, híbrids dinvestigació en ciència, cultura i comissariat, exemples paradigmàtics daquest entrellaçament entre art i ciència. És vice-directora i comitè artístic d'ISEA2022 Barcelona, International Symposium on Electronic Art, comissària i assessora de NEO, el programa dart, ciència, tecnología i societat de Cosmocaixa. A més, és professora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) dels Graus de Multimèdia, del Grau de Disseny i Creació Digitals, del Grau dArts i co-directora de la revista Mosaic.

 

Artistes participants:

 

Slow Violence de Hamill Industries, del 21 gener al 20 març. El duet dartistes audiovisuals Hamill Industries —format per Anna Díaz i Pablo Barquín— presentaran la peça Slow Violence. Una reflexió sobre la transformació geològica i la destrucció d'ecosistemes vius, on contemplem els efectes i canvis produïts a la superfície de la Terra. Els treballs de Hamill Industries han estat reconeguts internacionalment i han participat en certàmens com el SÓNAR, lArs Electronica, el Semipermanent i shan exposat al Barbican Museum de Londres.

https://www.hamillindustries.com

 

Ornitographies i Murmurations de Xavi Bou, del 21 de març al 20 maig. Xavi Bou presentarà un exercici de poesia visual que revela la trajectòria de vol de les aus mitjançant una tècnica innovadora que permet captar les estructures efímeres que els ocells formen a laire quan es mouen. La projecció a La Façana de Lo Pati es complementarà amb lones de grans dimensions distribuïdes en diferents espais dAmposta.

https://www.xavibou.com/

 

Luftraum de Dirk Koy, del 21 de maig al 20 de juliol. Dirk Koy és un artista assentat a Basilea que utilitza els drons com a eines artístiques per crear collages d'edificis i infraestructures urbanes. El 2016 va fundar Dirk Koy Bild und Bewegung, que desenvolupa gràfics en moviment i pel·lícules experimentals. A La Façana de Lo Pati, presentarà una composició creada a partir de fragments dimatges despais urbans.

https://www.dirkkoy.com/

 

Serial Parallels de Max Hattler, del 21 de juliol al 20 de setembre. Un retrat experimental d'una de les ciutats més verticals del món: Hong Kong. Aquesta pel·lícula de 9 minuts sapropa a l'entorn construït daquesta metròpoli des duna perspectiva tecno conceptual, aplicant la tècnica de la pel·lícula d'animació a la imatge fotogràfica.

http://www.maxhattler.com

 

Fluctus de Lia, del 21 de setembre al 20 de novembre. Lia és una artista pionera en la implementació del software art i arribarà a Amposta amb una peça dart generatiu en la qual la natura i els paisatges vius —o fins i tot alienígenes— serveixen dinspiració.

www.liaworks.com

 

Bancals dAnna Carreras, del 20 de novembre fins al 21 de gener del 2024. Anna Carreras presentarà una obra de nova producció que ampliarà la trajectòria d'aquesta programadora creativa i artista digital interessada en lexperimentació en comunicació interactiva. Carreras ha centrat el seu treball en l'ús dels algorismes generatius, codi creatiu i tecnologia interactiva com a mitjà de comunicació i generador d'experiències. Ha desenvolupat i exposat instal·lacions digitals per a Cosmocaixa, Expo Saragossa, Fòrum Barcelona 2004 o Mobile Art Week, entre altres, i ha rebut premis internacionals com un Lleó d'Or de Cannes o un Google DevArt.

https://www.annacarreras.com/


       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons