Terra Teca Traca

Lloc
Cal Tet del Delta del Llobregat

Data
28 de novembre de 2021. D'11 a 13:30h.

La ballarina i performer Sònia Gómez reflexiona sobre la sobirania alimentària des del Delta de l’Ebre

El projecte ‘Terra Teca Traca’ arriba a l’Ebre en una iniciativa conjunta de 'Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible', LO PATI d’Amposta i L'OBRADOR de Deltebre 

Enguany, Barcelona ha estat nomenada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. I aprofitant aquest marc, set centres artístics de Catalunya participen en el projecte Terra Teca Traca amb l’objectiu de mostrar el potencial cultural, agrícola i ecològic del món rural català a través de l’art. Així, s’han impulsat set projectes transdisciplinaris —amb la participació de creadors, pagesos, ramaders, pescadors i científics— per abordar les relacions i tensions entre el món rural i el món urbà, i interpel·lar la societat en una reflexió profunda sobre els models alimentaris actuals.

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l’Ebre d’Amposta i L’OBRADOR Espai de Creació de Deltebre hi participen conjuntament de la mà de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez (La Sénia 1973) i amb la complicitat del pagès de l’arròs Josep Bertomeu (Polet) i l’ornitòleg Sergi Salas. “Plantejaré un recorregut de tres hores per un espai natural, en un treball de mimesi amb el paisatge a través del cos i del moviment”, explica Gómez. Aquest estiu, la coreògrafa va participar en una residència a L’OBARDOR, per interactuar amb la resta d’agents i plantejar la seva intervenció. L’obra final es podrà veure a Cal Tet del Delta del Llobregat el pròxim 28 de novembre d’11 a 13h.

Una mostra itinerant // Les mateixes dinàmiques —residència artística i presentació posterior de l’obra— s’han posat en pràctica a la resta de centres artístics que participen en el projecte Terra Teca Tracael Centre d’Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç de Calders (Moianès), l’Addend de la Morera de Montsant (Priorat), el Centre Quim Soler, la literatura i el vi del Molar (Priorat), el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Alt Empordà) i Can Serrat Centre d’Art del Bruc (Anoia). Tot plegat amb l’objectiu de promoure una presentació itinerant de les obres i unes jornades de debat per reflexionar, amb la ciutadania, sobre el present i el futur dels sistemes agroalimentaris davant dels canvis ambientals globals.

Sònia GómezFormada a en Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S) de Brussel·les ha treballat com a intèrpret en les agrupacions General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura dels Baus. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.

Sergi SalasCoordinador de projectes de la Fundació Plegadis, un centre d'educació ambiental multidisciplinari, ubicat a la plana deltaica de l'Ebre, al terme municipal de La Ràpita. És anellador científic d’ocells, enginyer agrònom i ornitòleg de professió. Lidera diversos projectes d’estudis ornitològics arreu de Catalunya i l’estat espanyol.

Josep Bertomeu ‘Polet’pagès, empresari turístic i activista social del Delta de l’Ebre. L’any 1983 va impulsar la creació del Parc Natural de Delta de l’Ebre per protegir els espais naturals de l’especulació agrícola i turística. Avui, regenta l’empresa Delta Polet per mostrar als visitants com es conreava l’arròs i obtenien els recursos bàsics de la natura. La seva tasca divulgativa ha estat reconeguda tant a Catalunya com en l’àmbit europeu.


       
<
>
gener 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons