Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital

Imatge IX Strobe, de Joan Cornellà

Strobe, IX Festival de Vídeo i Art Digital

Lloc
Lo Pati - Centre d'Art

Data
del 24 de gener al 21 de març de 2015

Dossier IX Strobe

Novena edició de Strobe: riure #2 “incongruència” és una exposició, un programa online, una projecció de cinema, un taller i un espectacle humorístic.

Iniciativa arrancada el 2005, la novena edició de Strobe seguix amb la segona entrega del projecte riure#, engegada l'any passat: una de les essències de l’humor és l’incongruent, la confluència en un mateix punt de dos idees o marcs de referència allunyats. La incongruència humorística llinda per un extrem amb la ironia (quan passat lo xoc inicial som capaços de reconciliar les dos idees i adonar-nos que no estaven tan allunyades) i per l’altre amb l’absurd (quan tot intent de reconciliació des de la racionalitat se demostra inútil). Bergson sosté que "una situació és còmica quan pertany simultàniament a dos sèries totalment independents d’esdeveniments i és capaç de ser interpretada segons dos significats completament diferents, al mateix temps”.

La frustració d’expectatives juga un paper important en lo sentiment d’incongruència. Pascal afirma que “res fa riure a la gent tant com una disparitat sorprenent entre el que esperen i el que veuen". Davant una situació incongruent mos sentim durant uns moments, abans de ser rescatats per la riallada, víctimes d’un hàbil estafador, com si l’existència se’n rifés de les nostres expectatives més sòlides. Kant situa l’arrencada del riure en lo moment quan “una expectativa tensa es dissolt de sobte en lo no-res”.

En lo context de riure#2 Incongruència presentem una selecció d'obres d'artistes contemporanis que representen algunes d'aquestes línies de pensament, amb treballs de Marc Vives & David BestuéCarles Congost, Momu & No EsOriol Nogués, Pierrick Sorin i Zoraida Roselló. L’exposició es complementa amb un taller, un espectacle inaugural ("Ultrashow" de Miguel Noguera), un programa online i la projecció de "Murieron por encima de sus posibilidades" d'Isaki Lacuesta com a acte de clausura. Riure# és un projecte curat per Xavier Zambrano i Blai Mesa Rosés.

Consulteu aquí com aconseguir les entrades per a "Ultrashow"


       
<
>
gener 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons