Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : L'Aula al Pati. Col·laborar i aprendre amb altres.

Imatge del cartell de les jornades

L'Aula al Pati. Col·laborar i aprendre amb altres.

Lloc
Centre d'Art Lo Pati - Amposta

Data
24, 25 i 26 d'octubre

Presenentació d'Alfred Porres

Dossier Jornades

Segones jornades d'art i educació al Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

L’Aula al Pati és un programa que es situa en la intersecció entre l’art i l’educació. També és un programa per a l’acció, perquè més enllà del sentit més immediat com a d’activitat de formació, les jornades es plantegem com una oportunitat per mobilitzar i aconseguir complicitats de múltiples i diversos agents socials del territori.

En aquestes segones jornades s’ha situat el focus en què significa ‘col·laborar i aprendre amb altres’. Aquest és el fil conductor que connecta les intervencions programades en les que us proposem participar.

Dijous obrirem les jornades amb una taula rodona on presentarem deep Sàrsia, dos projectes desenvolupats a Amposta al llarg d’aquest darrer curs. Tots dos projectes tenen el seu origen en les primeres jornades d’octubre de 2012 i mantenen un vincle amb el programa de L’Aula al Pati.

Divendres, a més a més de la presentació protocol·lària de les jornades, tindrem la presentació de la publicació Mecanismes de porositat. Interseccions entre art, educació i territori, fruit de la col·laboració entre ACVic i Lo Pati i que recull allò desenvolupat a la QUAM 2012 i a les primeres jornades de L'Aula al Pati.

Entre divendres i dissabte participarem en la proposta de Les Salonnières, un col·lectiu artístic interdisciplinari que des de 2006 desenvolupa projectes artístics i educatius amb el propòsit de comprendre, repensar i crear vincles entre la producció artística i la vida quotidiana, fixant-se en els processos de construcció d'identitats, personals i de grup. Dissabte tancarem les jornades amb la intervenció de l’equip de Subtrames, una investigació artística que s'emmarca en el camp d'estudi de la cultura visual digital, especialment d'aquells treballs que han qüestionat les relacions entre el coneixement i el poder, fomentant un territori d'encreuament entre l'art, la democràcia participativa, l'educació i la vida quotidiana.

Totes les intervencions estan pensades per afavorir la participació i l’intercanvi amb les persones assistents a les jornades. D’aquesta manera, confiem que podrem aprendre i copsar (no només a través de l’accés a les propostes presentades sinó també a través de la pròpia experiència de participació propiciada) les estratègies que necessitem posar en joc quan col·laborem amb altres en projectes que pretenen transitar per zones liminars entre l’art i l’educació.

 

Inscripcions obertes fins el 23 d’octubre a: comunicacio@lopati.cat    


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons