Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Raquel Friera presenta l'obra "Lo prometido es deuda"

Frame de l'obra "Lo prometido es deuda"

Raquel Friera presenta l'obra "Lo prometido es deuda"

Lloc
Lo Pati

Data
26 d'octubre a les 18h

Manifest

"Lo prometido es deuda" és un pelegrinatge al monestir de Montserrat per protestar contra la culpa que ens han inculcat per la situació econòmica actual. I un documental creatiu, que ara es presenta sorgit d’aquesta acció col·lectiva.

"Lo prometido es deuda" comença amb una acció protesta, que va tenir lloc al juny 2013 i que va consistir en realitzar un pseudo-pelegrinatge des de la Borsa de Barcelona al Monestir de Montserrat. L'acció es va dur a terme per protestar contra la "culpa" que s’ha inculcat a la ciutadania, des dels Governs i els mitjans de comunicació, per la situació econòmica actual: segons diuen, hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, no som suficientment productius, fem moltes vacances, ens jubilem massa aviat, etc.

Pensada com una acció col·lectiva, 16 persones es van apuntar a aquest pseudo-pelegrinatge a través de la proposta formulada a la web del projecte i difosa també per les xarxes socials.

D'aquesta acció o performance col·lectiva sorgeix ara un document visual on es barreja el gènere documental, la ficció i una reflexió sobre la situació econòmica actual a Espanya. “Lo prometido es deuda" documenta efectivament l'acció protesta que es va dur a terme el juny de 2013 i, alhora, integra escenes de ficció. Escenes organitzades amb els integrants del grup i diàlegs que giren al voltant d'aquests mateixos temes, intentant explorar més precisament les relacions actuals entre culpa religiosa i culpa econòmica, pecat i deute, així com la possibilitat d'una "expiació". Sense adherir-se a cap ideologia concreta, "Lo prometido es deuda" obre així un espai visual i conceptual, 18 minuts en que es fusionen la poesia i la teoria, la imatge i els textos, a través de l'experiència de pelegrinatge de treballadors i treballadores, aturats i aturades, endeutats i endeutades.

El projecte ha estat realitzat per Raquel Friera en col·laboració amb Xavier Bassas i produit per el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre - Lo Pati. Per a la presentació de l'obra i el posterior debat comptarem amb la presència de Carles Guerra.


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons