Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Residències Eufònic 2013

Edith Alonso i Antony Maubert en concert

Residències Eufònic 2013

Lloc
Balada i Delta de l'Ebre

Data
Agost i setembre 2013

Els projectes de l'artista nord americà Ryan Rivadeneyra i els del col.lectiu franco-espanyol format per Edith Alonso i Antony Maubert, seleccionats per les residències Eufònic 2013.

Eufònic i el Centre d’Art Lo Pati van convocar un concurs per les residències artístiques Eufònic 2013, dirigides a acollir projectes de música i vídeo experimentals i art sonor i visual relacionats amb lo paisatge del Delta de l’Ebre. Un jurat format per Lluís Nacenta (Master d'Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de Barcelona), Blai Mesa (Laboratori Visual i director de Lo Pati) i Vicent Fibla (spa.RK i director d'Eufònic) van seleccionar les dues propostes, d'entre una vintena de projectes, que es van realitzar durant el mes d'agost i es presentaren el setembre al centre d'Art Lo Pati en el marc de la segona edició del Festival Eufònic. Els projectes seleccionats van ser els de l'artista nord americà Ryan Rivadeneyra i els del col.lectiu franco-espanyol format per Edith Alonso i Antony Maubert.

Ryan Rivadeneyra
Artista nascut a Miami i resident a Catalunya. Els seus treballs s’han vist a Can Felipa, MACBA, La Capella o Fabra Coats (Barcelona) i galeries i espais de Mont-real, Leeds o Nova York. A Eufònic va presentar un treball entre el nord i el sud, entre el Ter i l’Ebre: “Entre Ríos I y II” és una instal.lació i una performance que es va poder veure també a la Biennal de Jafra a primers d’agost, en una proposta audiovisual on s’estetizen les experiències viscudes entre l’artista i l’entorn, preguntes entre la identitat cultural i les interaccions humanes, entre lo fictici i lo històric, on s’intercala la narració i les vivències dels 7 dies que l’artista va passar a la residència de Balada en ple Delta de l’Ebre.

Edith Alonso & Antony Maubert
Edith Alonso (Madrid) i Antony Maubert (França) són dos actius membres de l’escena madrilenya i que han estat participant a Insonora (Madrid), Morelia (Mèxic), Interference-IDFX (Paisos Baixos) o ICMC (Regne Unit): circuit bending, instruments preparats i sintetitzadors analògics; electroacústica i instal.lacions sonores; síntesis digital i enregistraments de camp. A Balada van residir una setmana en ple agost, per presentar-nos el resultat del seu treball al setembre en forma de performance sonora a partir d’una partitura gràfica generada per la geografia del Delta de l’Ebre, adaptant els seus controladors “home made” a les sonoritats pròpies del paisatge.
 

       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons