Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : BIAM 2014

Imatge de l'exposició BIAM 2014

BIAM 2014

Lloc
Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

Data
del 24 de juliol al 30 d'agost de 2014

Acta artistes seleccionats (català)

Catàleg BIAM 2014 pdf

S'inaugura l'exposició col.lectiva BIAM 2014 amb obra de setze artistes procedents de tot l'estat

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta s’ha consolidat com un vertader i potent termòstat de l’activitat artística a nivell estatal, prenent lo pols a la creació contemporània al nostre país, en una sort de reflexe que mesura la temperatura de les orientacions artístiques i conceptuals que s’emprenen des de diferents camps de l’art actual, combinant artistes emergents i consolidats, aglutinant propostes d’altíssim nivell i noms de trajectòria reconeguda. Amb la integració en Lo Pati iniciada en l’edició anterior, la BIAM se reforça i es creix, enfortint los vincles creats entre el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i el teixit artístic, apropiant-se d’una posició sòlida i instaurant-se en un espai de referència, per convertir-se en un dels certàmens més importants del panorama català i estatal.

És així com la tretzena edició de la BIAM valora propostes de tot tipus i mostra respecte i consideració per l’art i la seua creació. L’obra dels 16 artistes seleccionats -d’entre els 160 participants que van presentar-se a la convocatòria- s’exposa ara al Centre d’Art Lo Pati en forma d’una col.lectiva que constata la qualitat i el nivell dels artistes presentats, dixant de manifest un ampli ventall de propostes que, des dels diferents àmbits de la representació, plantegen una nova mirada revisada i diversa al convencionalisme de les diferents tècniques artístiques. Una proposta i convocatòria dirigida per l’artista i docent ampostí Manel Margalef i que ha comptat amb un jurat format per Álvaro de los Ángeles (curator independent i docent a la UPV – Universitat Politècnica de València), Pedro Maisterra (director de la galeria Maisterravalbuena de Madrid), Manuel Segade (comissari i investigador independent) i Marina Vives (crítica, editora i cap de redacció a A*Desk). En esta col.lectiva trobem obres d’Álex Francés, Anna Dot, Avelino Sala, Chus Garcia-Fraile, Cristina Garrido, David Mutiloa, Gerard Cuartero, Javier Pividal, Joan Morey, Juan Baraja, Laura F. Gibellini, Mar Arza, Mar Garcia, Marc Larré, Mariona Moncunill i Olalla Castro. Durant la inauguració de l’exposició el proper dijous 24 de juliol se farà públic lo veredicte del jurat i el Premi BIAM 2014 a l’artista guanyador o guanyadora en esta convocatòria, dotat amb 4.000€.

Una aposta clara de la ciutat d’Amposta vers l’art i la creació actual contemporània, una aposta que expandix l’abast de la proposta, que implica qualitat i exigència, transversalitat artística i generacional. Una aposta des de la perifèria territorial, una de les (un cop més, cada vegada més) apostes del territori per cridar cap enfora.

“Perquè enmig dels temps complicats que ens ha tocat viure, amb ventades que s’ho emporten tot, marejols i pedregades, comptar amb una convocatòria que es manté i es consolida, esdevé per a molts una bomba d’oxigen, un far en la tempesta.” (Marina Vives, membre del jurat BIAM 2014)


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons