Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Hilomental. Taller videològic

Imatge principal del taller Hilomental.

Hilomental. Taller videològic

Lloc
Centre d'Art Lo Pati

Data
15 de febrer de 11 h a 14 h

Gabinete de Crisis organitza una “sessió videològica” a Lo Pati en el marc del VIII Festival Strobe de Vídeo i Art Digital.

El proper dissabte dia 15 de febrer, Arturo Bastón, Félix Pérez-Hita i Kikol Grau, membres de Gabinete de Crisis, porten al Centre d’Art Lo Pati Hilomental, una sessió per a tots aquells qui vulguin conèixer una nova forma de gestionar la immensa producció audiovisual que hi ha en l’actualitat i analitzar les seves temàtiques i tendències.

Hilomental neix de la necessitat d’aprendre a comprendre, classificar i interpretar la quantitat desmesurada de producció audiovisual que s’emmagatzema tant online (Youtube, Dailymotion, Vimeo, Prelinger archives, European Treasures, etc) com en arxius físics.

És a dir, el taller serveix per aprendre a treure a la superfície moltes de les perles audiovisuals que es troben submergides en les profunditats d’Internet i per contribuir a crear nous corrents d’influències. Anant més lluny dels suggeriments que ofereixen les grans televisions o de les estrenes cinematogràfiques de moda local. L’objectiu d’Hilomental és la noció d’una ecologia en el món audiovisual. La idea de que totes les paraules estan ja creades. No és necessari crear-ne més. El necessari i urgent és formular nous discursos a partir d’elles.


Mecànica del taller:

La sessió videològica és un diàleg audiovisual, en un espai físic concret i amb una temàtica determinada, acompanyat de comentaris, justificacions teòriques i afegint reflexions i conclusions.

El taller comença a partir de la selecció de dos ponents (videòlegs) que decideixen un tema a desenvolupar.  Llavors, cadascun d’ells se’n documenta de manera videogràfica, considerant o preveient derivacions i ramificacions del mateix tema.

Una vegada a escena, el primer interlocutor presenta el seu vídeo, acompanyat de la seva primera tesi oral. El segon interlocutor li contestarà, tant per donar-li suport com per debatre-li la idea, amb un altre vídeo i una altra justificació oral, i així, consecutivament, es construirà un diàleg videològic.

A part d’espontànies cerques on-line i improvisacions que es generen al moment, la selecció prèvia de peces serà la que dotarà al videòleg de frases i arguments pel debat, el qual derivarà en un intercanvi d’idees i opinions, amb un sempre imprevisible fil conductor.


El preu del taller és de 8 euros.

Els interessats es poden inscriure fins el dijous 13 de febrer a través del correu: comunicacio@lopati.cat


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons