Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Manel Margalef: sub-versió

Manel Margalef: sub-versió

Lloc
Lo Pati - Centre d'Art

Data
del 3 d'octubre al 9 de gener

L'artista ampostí presenta la seua primera exposició de gran format a Terres de l'Ebre

Manel Margalef (Amposta, 1963) és potser l'artista de Terres de l'Ebre amb més reconeixement i trajectòria. Coetani i company de Carles Guerra, ha estat implicat en moltes de les iniciatives culturals del territori, algunes sorgides des de l'Espai d'Arts Visuals quan encara no era Lo Pati: actualment és director de la BIAM - Biennal d'Art Ciutat d'Amposta -on va guanyar el primer premi en la segona edició, el 1991-, artista i professor a l’Escola d’Art de Tarragona i professor associat al departament de Pedagogia de la URV.

Llicenciat en Belles Arts i en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i doctor en Belles Arts per la mateixa Universitat. Des dels seus inicis el 1990 ha exposat individual o col.lectivament en espais com Tinglado 2 o el Museu d’Art Modern de Tarragona; les galeries Cánem, Forvm, Fúcares o Senda; lo Museu d’Art de Girona, MAC Mataró o Reina Sofía; i ha estat present en diverses edicions d’ARCO, Art Forum Berlin o Arte Lisboa. Estretament vinculat a les nocions d’arquitectura i habitatge, lo seu treball té com a objectiu investigar a l’entorn de les nocions d’espai privat, deconstrucció i paisatge interior, on los conceptes d’identitat i memòria són utilitzats com a canals de comunicació entre el jo i l’arquitectura. Un projecte artístic que pren cos des de la paradoxa i la incertesa de com personalitzar l’existència i poder així auto-analitzar-se des de la perspectiva del seu propi espai.

En paraules de l'artista, "sub-versió es vol fer ressò de la interrogació contemporània actual que deriva cap a la recerca de “la casa”, d'aquest espai domèstic estanc on l'home habita des del conflicte. L’objectiu és intentar captar la recerca de la nostra pròpia identitat com a individus perduda en espais mutables, reflex d’una època sense ideologies ni objectius compartits. Avui més que mai el construir i habitar es manifesten des d'un posicionament subjectiu allunyat de la col·lectivitat, per la qual cosa aquest projecte vol ser, des de la distància, una reflexió sobre les mancances i conflictes que genera el nostre arquetip casa". 

"sub-versió" té molt en comú, en bona part, amb "En venta", l'exposició que va presentar a Tinglado 2 de Tarragona fa uns anys. En aquella ocasió, lo crític i comissari David G. Torres escribia, “frente a cuestiones tan actuales y acuciantes como las citadas (especulación, vivienda, estandarización, artificialidad, hábitat, lo doméstico...) la propuesta de Manel Margalef no cae en una crítica fácil (...), sino que más bien presenta cierta complejidad de los hechos, da los elementos, los presenta bajo una óptica que, más que deformada, busca subrayar o incidir en los ángulos extremos (...). Es una reflexión casi de carácter antropológico, como un estudio de campo, la constatación de unos hechos.”

L'exposició s'inaugurarà el dissabte 3 d'octubre a les 20:00 i estarà oberta fins lo 9 de gener de 2016.


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons