Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Concert de Keith Fullerton Whitman

Concert de Keith Fullerton Whitman

Lloc
Lo Pati - Centre d'Art

Data
21 de maig

Minigirà de l'americà Whitman: L'Auditori, La Panera i Lo Pati

Dins la programació d'OUT.SIDE, cicle de noves músiques a diferents espais d'art de Catalunya, Lo Pati acull la primera de les dos actuacions que passaran per Amposta, Keith Fullerton Whitman, una de les principals figures mundials de la música realitzada amb sintetitzadors modulars i que presentarà l'aclamat Generators.

Whitman és un dels principals exponents de l’actualitat de la música realitzada amb sintetitzadors modulars. La seua prolífica trajectòria l’ha portat a explorar un gran ventall d’estils vinculats a la música electrònica, formar part de multitud de bandes, fundar diversos segells discogràfics i realitzar nombrosos enregistraments, sovint amb diferents noms i àlies, sent especialment rellevant la seua activitat musical sota el pseudònim de Hrvatski. Generators, publicat pel segell Root Strata (llegiu a Pitchfork), és un dels seus treballs més reconeguts, que reunix un conjunt de peces que tenen la intenció d’apropar-se a una música generada automàticament, amb una petita part d’element performatiu. Melodies, ritmes i altres paràmetres sonors cobren vida a partir d’un escenari algorítmic plantejat amb anterioritat.

Fullerton Whitman havia experimentat prèviament esta línia de treball amb sistemes generats digitalment, però la idea de música automàtica adquirix una dimensió completament nova a partir del món analògic i de les seues imperfeccions. La necessària degradació de voltatge que acompanya el disseny dels instruments electrònics analògics incorpora imprevistes variacions, matisos i petits elements d’entropia que donen lloc a una musicalitat complexa i fascinant que seria impossible d’emular en un escenari purament matemàtic. Generators ofereix als visitants de l’OUT.SIDE una experiència immersiva de sons electrònics, però també d’idees electròniques: una música específica de les màquines que parla el llenguatge propi dels sintetitzadors analògics.

L'actuació serà el domenge 21 de maig a les 12:00, i l'entrada és gratuïta.


       
<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons