Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Eufònic Urbà

Eufònic Urbà

Lloc
Arts Santa Mònica - Barcelona

Data
4,5 i 6 de febrer de 2021.

Eufònic Urbà 2021: 4, 5 i 6 de febrer a l’Arts Santa Mònica.

Eufònic Urbà arriba el 2021 a la seva vuitena edició, presentant en diversos espais de l’Arts Santa Mònica de Barcelona el seu diàleg entre les arts sonores, visuals i digital-performatives. L’extensió urbana del festival de les Terres de l’Ebre celebrarà, del 4 al 6 de febrer, una desena d’actuacions i intervencions, a més d’inaugurar les instal·lacions artístiques, que es podran visitar fins el 28 de febrer.

Tota la programació es revelarà a principis d’any, però ja es poden avançar alguns noms destacats com el del creador multimèdia Tomonaga Tokuyama, que presentarà una instal·lació visual i auditiva fonamentada, com tota la seva obra, en la programació informàtica. L’artista japonès, resident a París, entén “l’arquitectura com a hardware i la instal·lació com a software” a l’hora d’interactuar amb l’espai i amb els sentits del públic. A Barcelona i comissariada per Arnau Horta, crearà una obra pertanyent a la seva sèrie f (), on servint-se d’uns tubs de llum reactius al so genera un flux d’energia invisible, creant ones de so a mesura que topen les molècules d’aire, representant així un model extremadament minimalista de com l’ésser humà percep l’univers. A banda de les seves pròpies creacions, Tokuyama ha desenvolupat eines de disseny arquitectònic per a arquitectes com Kengo Kuma i Junya Ishigami, i és, a més, un col·laborador habitual del reconegut compositor electrònic i artista visual Ryoji Ikeda, participant en obres com supercodex, test pattern, the radar o també cyclo, projecte conjunt amb l’alemany Carsten Nicolai/Alva Noto.

Eufònic Urbà també presentarà nous treballs de la cantautora electrònica Ro.e, artista basca que viu a Suècia, en la que serà la seva primera actuació a la capital catalana; i de l’experimentadora de l’art sonor Lina Bautista, amb la instal·lació artística Kilobots, sorgida de la feina desenvolupada amb tecnologia en codi com a part de la Beca al Lab d’interacció d’Hangar Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

Com de costum, també es presentarà una selecció de les millors actuacions i propostes experimentals del festival mare que té lloc a finals de cada estiu. Enguany l’extensió urbana recontextualitzarà propostes com l’espectacle de dansa i so de la ballarina Carme Torrent amb l’experimentador sonor Ferran Fages; el folklore gallec revisitat per Lume; la peça de cine-concert de David Aguilar i Ánder Fernández, creada en residència a Balada en col·laboració amb el Centre d’Art Lo Pati; o la performance dialogada d’Ilaria Sartori i Eloisa Matheu, responsables de dues activitats participatives a l’agost portades a terme enmig del Delta de l’Ebre.

Totes les activitats són d’entrada gratuïta i d’aforament limitat.


       
<
>
febrer 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons