Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : La Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de Catalunya adquireix l'obra "Camp de control"

La Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de Catalunya adquireix l'obra "Camp de control"


Publicat: 29/10/2020

L’obra “Camp de control” de Teresa Mulet, produïda per Lo Pati, s’incorpora a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de Catalunya

 

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha adquirit l’obra Camp de control de Teresa Mulet (Caracas, 1970) per tal d’incorporar-la a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de Catalunya, un fons de béns mobles que té per objectiu “deixar testimoni de la trajectòria històrica i de la identitat artística del col·lectiu d’artistes nacional i posar-la a disposició de tota la ciutadania”, en paraules de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Camp de control va sorgir arran de diverses estades de Mulet a la residència d’artistes que Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre té a Balada, al cor mateix del delta de l’Ebre, i es va exposar al centre d’art a finals del 2019 en una exposició homònima comissariada per Aida Boix, directora de Lo Pati; i el crític d’art cubà Félix Suazo. És la primera obra produïda per Lo Pati i gestada a Balada que s’incorpora a la Col·lecció d’Art Contemporani de Catalunya.

Es tracta d’una instal·lació de gran format integrada per diverses làmines de plàstic superposades de 5 X 4 metres, que evoquen amb una visió crítica i sensible l'aparent calma dels camps d'arròs del Delta. Amb aquesta referència a la placidesa dels arrossars, l’artista veneçolana amb arrels ebrenques convida a pensar sobre la fragilitat dels espais i sobre les estructures de control dels sistemes polítics, culturals i epistemològics que naturalitzen les diferències entre les infraestructures hidràuliques, les fronteres nacionals, els camps de coneixement i el llenguatge.

L’obra es dipositarà al Museu d’Art Modern de Tarragona, el qual a partir d’ara se n’encarregarà de la preservació, custòdia i difusió. “Creiem que és un important reconeixement per a l’artista i estem doblement satisfets perquè és una obra produïda per Lo Pati i creada a Balada i perquè, entre d'altres temes, reflexiona sobre la regressió del Delta”, apunta la directora del centre d’art, Aida Boix.

Juntament amb l’obra de Mulet, el govern ha adquirit dins el Pla d’Arts Visuals 36 obres de trenta d’artistes, tot prioritzant les obres realitzades per dones, que fins ara han estat poc presents en l’àmbit de la creació contemporània, i les últimes produccions vinculades als centres de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya. Així una altra de les adquisicions ha estat la instal·lació Jo soc allò prohibit d’Isaki Lacuesta, guanyador de la cinquena edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura i Loop Barcelona. Una instal·lació que també va estar coproduïda per Lo Pati on va estar exposada fins al passat mes de juny.

El Departament de Cultura ha destinat aquest any 1.346.410 euros en la compra d’art i béns culturals mobles per potenciar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. És gairebé el doble del que es va invertir l’any anterior, en un intent de donar suport al sector cultural i pal·liar els efectes de la pandèmia.


       
<
>
octubre 2021
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 16:00 a 20:00.

diumenges i festius d' 11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons