Lo Pati - Centre d'Art - Terres de l'Ebre : Presentació

Presentació

El Projecte educatiu del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, LO PATI ofereix una programació d'activitats educatives on l'art contemporani és l'eix vertebrador.

 

Aquest projecte té com a objectius:

 • Consolidar la funció pública del Centre.
 • Afavorir l’accés de nous públics al Centre.
 • Explicar l’art contemporani per facilitar la seva comprensió i apropar-lo al públic no especialitzat.
 • Establir un eix de comunicació estable entre el Centre i les comunitats educatives (mestres i alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària i d’ensenyament superior) i col·lectius d’adults, ja siguin professionals, culturals o socials entre altres.
 • Vincular les activitats que es desenvolupen al Centre a les àrees de coneixement dels diferents centres educatius i col·lectius d’adults especialitzats, assolir o consolidar competències bàsiques i específiques.
 • Subministrar la informació necessària per fer de l’art contemporani una eina de coneixement.
 • Fomentar la pràctica creativa des dels llenguatges contemporanis en el si de la societat.

 

Es tracta d'una programació estable i transversal a l'activitat pròpia del Centre amb activitats temporals i permanents:

 • Les activitats temporals del Projecte educatiu del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, LO PATI, és un servei amb activitats vinculades a les exposicions del Centre.

  Les activitats temporals que oferim són:

Visites comentades amb continguts adaptats l’edat i interès del grup:

La visita comentada consta d’un recorregut per l’exposició amb una breu explicació a partir de la qual s’estimula la participació del públic.

Els continguts de l’exposició es relacionen amb els continguts del currículum escolar de cada un dels nivells educatius o amb l’àrea de treball d’un col·lectiu especialitzat per fer, de l’experiència artística, una eina per a l’aprenentatge.

 

Visites dinamitzades amb una activitat pedagògica d’acord amb l’edat i interès de cada grup:

La visita dinamitzada consta d’un recorregut per l’exposició amb una breu explicació a partir de la qual s’estimula la participació del públic i una activitat pedagògica creada per a un col·lectiu específic.

Els continguts i la metodologia de les activitats pedagògiques s’adapten a les necessitats i interessos del col·lectiu a qui van destinades; el currículum de cada un dels nivells educatius o l’àrea de treball d’un col·lectiu especialitzat, per fer, de l’experiència artística, una eina per a l’aprenentatge.

 

 • Activitats permanents: Són activitats no vinculades a les exposicions del Centre.

Tallers oberts, activitats educatives per a reforçar els programes educatius i professionals a partir dels continguts i llenguatges de l’art contemporani.

Projectes artístics, activitats educatives per al desenvolupament de projectes d’investigació i creació, de qualsevol de les àrees de coneixement, a partir dels continguts i llenguatges de l’art contemporani com a eix transversal.

 

El públic a què es dirigeixen aquestes activitats és:

 • La comunitat educativa, mestres i alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària i d’ensenyament superior, reglat o no reglat.
 • Col·lectius especialitzats què estiguin interessats amb l’activitat que ofereix LO PATI, ja sigui pels continguts, l’àmbit de treball i reflexió o els llenguatges de què es fa ús.

       
<
>
març 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons