Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Exposició de Joan Morey "Cos Social"

Exposició de Joan Morey "Cos Social"

Lloc
Centre d'Art Lo Pati

Data
Del 16 de febrer al 14 d'abril de 2019.

“Cos social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey enceta el programa d’activitats de Lo Pati 2019

La construcció social del cos humà en la cultura contemporània occidental i la seua expressió culminant que seria la performance artística a través del cos, és la reflexió que proposa Joan Morey (Mallorca, 1972) en Cos social [Lliço d’anatomia], el projecte guanyador de la tercera Edició del Premi de Videocreació, coproduït entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura i LOOP Barcelona.

La proposta de Morey s’inspira en les lliçons d’anatomia de la pintura del Renaixement i el barroc per analitzar la gramática de la perfomance i ho fa a través de la vídeo-creació recreant en format vídeo el que seria una d’aquelles lliçons sobre anatomia humana.

L’artista crea i filma una performance a partir d’un model real a qui col·loca damunt d’una taula de dissecció envoltat de presumptes metges i estudiants que l’analitzen de fora cap a dins. Els altres protagonistes d’aquesta perfomance són la càmera que filma l’acció i l’escenari on es desenvolupa tot: La Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una sala dedicada a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i que està considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa. Morey dota aquesta gravació d’efectes tridimensionals a través dels altres elements que integren l’exposició, des del propi espai on es projecta el vídeo, emmarcat amb cortines de cotó blanc, fins a taules de dissecció o la maqueta de l’amfiteatre on es desenvolupa l’acció.

L’individu com a instrument social, el cos esdevingut objecte i el lloc que ocupa al món, els efectes del poder sobre l’home o els efectes dels afectes sobre el cos, són altres dels terrenys pantanosos per on s’escola Morey en aquesta mostra trencadora que s’inaugurarà dissabte, 16 de febrer a Lo Pati.


       
<
>
novembre 2020
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

C/ Gran Capità, 38-40

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 16:00 a 19:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons