Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Projecte

Projecte

Los pilars fonamentals del projecte de centre es resumixen en:

I) Un centre d’art d’abast territorial que ha de cobrir les necessitats i generar programes pensats en clau de les Terres de l’Ebre i de la Catalunya Sud. L’activitat del centre ha de contemplar programes de difusió, producció, formació i arxiu, seguint los models de les Kunsthaus alemanyes que, a diferència d’un museu d’art, tenen un posicionament més proactiu vers l’entorn

II) Més enllà de voler ser l’eix vertebrador de l’art contemporani a les Terres de l’Ebre, lo centre s’ha d’ubicar a la xarxa nacional d’espais i centres d’art i en lo context internacional. Este objectiu s’ha de vincular a un treball d’especialització i singularització que l'ha de distinguit de la resta de centres. L’aposta pel diàleg amb lo patrimoni natural i el paisatge se configuren com a eixos transversals. Així, la lògica iniciada de coproducció de projectes amb lo Museu de les Terres de l’Ebre, la proximitat dels Parcs Naturals del Delta i dels Ports i la disponibilitat d’una residència per artistes ubicada al cor del Delta mos proporcionen una posició privilegiada.

III) Estes dos característiques: la dimensió territorial i l’especialització en art i natura mos marquen un tercer tret distintiu. Lo centre ha de contemplar la "deslocalització" dels projectes fora de l’espai físic propi. És a dir, que l’activitat que es dinamitze ha de promoure també intervencions en lo context natural, rural o urbà, així com aliances amb agents i institucions del territori que puguen acollir activitats o implementar programes. Esta característica es reforça amb lo programa de residències ubicat a l’equipament que disposa el centre a la pedania de Balada, al cor del Delta.

IV) Finalment, este plantejament mos apropa a una definició d’art com a instrument de transformació socioeconòmica del territori. En esta direcció el centre ha de contribuir a la professionalització de la pràctica artística, a la revaloració de les aportacions de la recerca artística en altres sectors professionals i el foment de la transferència de coneixements: transversalitat, participació i alfabetització. Així com, a mig termini, ha de generar una oferta cultural potent que complemente i amplie l’atractiu turístic i patrimonial de les Terres de l’Ebre.


       
<
>
gener 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons