L'irradiador

Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : L'irradiador

L’Irradiador és un servei per a professionals de les arts visuals que reunix dossiers d’una selecció de 53 artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

CA Tarragona i Lo Pati, Centre d'art Terres de l'Ebre fan ús del material d’este arxiu per presentar els seleccionats més enllà dels contextos locals, posant-los en relació amb altres agents culturals nacionals, estatals i internacionals, per tal de facilitar-los vies de professionalització dins l’àmbit de les arts visuals contemporànies. 

L'arxiu comissariat està destinat a donar suport i visibilitat als creadors que han nascut, viuen i/o treballen al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Lo projecte respon a l’interès dels dos centres d'art per enfortir el context cultural i local i per afavorir un marc de creixement i consolidació professional pels creadors del territori. Alhora també per fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes i altres contextos. La informació i la documentació que inclou l'arxiu té una funció primària de visibilitzar els creadors i el seu treball en los contextos locals  I una segona intencionalitat que cerca posar-los en relació amb altres agents culturals per tal de facilitar-los vies de professionalització dins de l’àmbit de les arts visuals contemporànies.

Lo projecte va ser liderat en una primera fase per Cèlia del Diego, Jordi Ribes i Cristian Añó (Sinapsis) des del CA TArragona - Centre d'Art. La primera edició es va portar a terme l'any 2012 seguint lo model de convocatòria oberta per a tots els artistes nascuts, que viuen o treballen al Camp de Tarragona. Amb los vint-i-quatre artistes seleccionats es va iniciar l'arxiu:
catarragona.net/projecte/ca/lirradiador.

Des del CA Tarragona, durant lo primer any, se van portar a terme diverses accions de difusió dels artistes seleccionats que van tenir molt èxit. Això va incentivar a convocar una segona edició de L'Irradiador, convidant a Lo Pati per tal d'ampliar l'arxiu també a les Terres de l'Ebre. La comissió va estar conformada per: Leonardo Escoda, artista visual; Cecília Lobel (gestora cultural i comissària) i Aureli Ruiz (artista visual), comissaris del projecte «Breathing Time»; Frederic Montornès, crític d’art i comissari; Cèlia del Diego, directora del CA Tarragona - Centre d'Art; i Blai Mesa, director de Lo Pati, - Centre d'Art Terres de l'Ebre. Amb la incorporació de Lo Pati a la gestió de l'arxiu de L'Irradiador, se sumen los artistes del territori seleccionats en les darreres convocatòries d'Art Emergent TE, #ebrergent i la BIAM 2012 i 2014 impulsades recentment pel Centre.


       
<
>
octubre 2021
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 16:00 a 20:00.

diumenges i festius d' 11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons