Àlvar Calvet

Tremp, 1965
Creació

De la interacció a l’acció, de la participació a la pintura.

Àlvar Calvet, neix a Tremp (Lleida) l’any 1965. Viu i treballa a Tarragona des del 1979. Compagina la seva tasca docent (Escoles d’Art i Disseny de Reus i de Tarragona) amb la d’artista. Serà la docència l’element que marcarà gran part de la seva obra en un intent de comunicar-se amb l’espectador i/o d’interactuar-hi.

Podríem definir la seva trajectòria artística com De la interacció a l’acció, de la participació a la pintura.

En un inici moltes de les propostes de Calvet presentaven elements d’interacció amb l’espectador en un intent d’atrapar-lo i d’educar-lo, tot jugant, degut a una forta preocupació pel distanciament entre art i públic.

El seu treball actual és bàsicament pictòric però centrat sempre en aspectes socials/sociològics. Els últims anys ha centrat la seva mirada en col·lectius amb els que es proposa uns plantejaments plàstics i conceptuals utilitzant recursos plurals que van del text al vídeo, la fotografia i la pintura. Entre els grups que han ocupat les seves propostes hi trobem: artistes, presoners, dones, americans, malalts mentals, professionals del sexe, drogoaddictes, immigrants marroquins, cecs, etc.

Entre els elements objectuals que es deriven de les seves propostes trobem un llibre que recull una sèrie de preguntes realitzades al col·lectiu del que s’ocupi i una obra d’execució col·lectiva on l’autor demana als col·laboradors la realització d’una línia en el sentit de l’escriptura. Pel que fa a les preguntes n’hi ha unes que són constants, unes que s’hi han anant afegint amb els anys i d’altres que sorgeixen depenent del tema a tractar. A partir d’aquí les pautes són variables i els elements sorgeixen depenent del grup tractat i així doncs poden aparèixer altres elements com la llum, els retrats, etc.

Gran part del treball d’Àlvar Calvet es recull al llibre titulat Línies creuades editat l’any 2008 per Arola editors.

www.usuaris.tinet.org/alvarcal/

Descarrega CV

<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons