Núria Rion

Tarragona, 1976
Dibuix / Fotografia / Pintura / Arxius

Treball amb un interès cap als espais buits i abandonats. Dóna importància al contacte directe amb l’entorn i a la transformació del procés creatiu en experiència.

El meu treball parteix d’un interès irrefrenable vers els espais buits i abandonats. Espais que conserven la petjada de l’home, que amaguen una història més o menys propera. Però que no es consideren prou importants per a ésser catalogats i estudiats.

M’agrada apropar-m'hi des de diferents vessants: amb el dibuix, la fotografia, pintura, arxius..., per a conèixer-los i establir-hi una mena de relació abans no acabin de desaparèixer del tot.

Considero molt important el contacte directe amb l’entorn i la transformació del procés creatiu en experiència. Veritablement em plantejo la meva feina com una manera de conèixer i relacionar-me amb el que m’envolta. Per això sovint els meus treballs es nodreixen de petites accions que transcorren en el temps, ja sigui sobre la superfície d’una fusta, un paper, una pedra o a l’entorn.

M’interessa com ens relacionem amb el que ens envolta, amb els canvis que es produeixen al nostre voltant.

En els últims anys he centrat el meu projecte en el bosc, els nuclis de població i masies que es troben a les Muntanyes de Prades al terme municipal de Montblanc, i que havien estat habitades fins als anys 60 del segle XX.

Així observant detingudament, amb desig de comprendre, allò que per a nosaltres és paisatge, senderons, espais d’oci. Som capaços de veure, de sentir allò que ens ha precedit, a través de les petites senyals integrades, en major o menor mesura, en el paisatge. El que en certs moments només són pedres, murs que es confonen amb l’entorn, els percebem com a presències, com a vestigis d’una història que ens ha precedit. Em centro en l’entorn, el bosc, les masies i les xarxes de relacions. Establint vincles entre la presència del passat i l’experiència actual que tenim del bosc i les restes que hi trobem.

www.nuriarion.com

Descarrega CV

<
>
febrer 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons