Oriol Noguès

Reus, 1984
Fotografia / Performance / Collage

Els seus treballs s'estructuren en dos grans centres d’interès: les convencions de representació de la realitat i tot allò relatiu al fet teatral.

La meva activitat artística, voluntàriament multidisciplinar, s’articula i s’organitza al voltant de diferents projectes que es dilaten i conviuen en el temps. Tots ells tenen en comú la voluntat de pensar i fer pensar les formes i les pràctiques artístiques, però i sobretot, els contextos i els mecanismes de recepció.

Malgrat la dispersió aparent i la multidisciplinarietat evident d’una producció no molt extensa, les mateixes preocupacions estètiques travessen de manera transversal tots els meus treballs, ja siguin en l’àmbit de les arts plàstiques com el teatral. Poesia –en el sentit fort i real de la paraula-; representació, imitació, acció, performativitat, màscara... són motius recurrents en la meva producció i en la meva activitat reflexiva.

De totes maneres dos grans centres d’interès estructuren els meus treballs: les convencions de representació de la realitat, signes i formes heretades que diuen més de nosaltres mateixos que de la realitat en si; i tot allò relatiu al fet teatral; com a lloc de representació i narració del món i com a màxima expressió d’allò humà.

La reflexió sobre les formes i els dispositius artístics ha portat a la figura de l’espectador a ocupar un espai central en els meus treballs recents. Adoptant procediments de les pràctiques anomenades in-situ, busco proposar noves formes de participació per a una implicació directa de l’espectador. Espais de trobada per a un espectador actiu, responsable i emancipat, a poder ser, i per aquest ordre.

www.oriolnogues.com

Descarrega CV

<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons