Vanessa Pey

Tarragona, 1973
Fotografia

M’interessa la figura humana en totes les seves manifestacions, des de la pròpia persona, fins a una mirada, un gest, una actitud o una escultura.

La meva obra es composa d’imatges sobre suport fotogràfic de gran format i en sèries amb unitat conceptual i temporal. El que m’interessa del suport fotogràfic és que et permet treballar partint d’una realitat existent, recreant-la amb una determinada visió subjectiva, cinematogràfica i onírica, explicant una història, una escena, un moment. M’agrada el fet de convertir una persona elegida o uns elements determinats en subjecte d’un relat; la fotografia té la doble vessant de poder captar exactament la realitat i la possibilitat de distorsionar-la completament.

Em fascina el poder de les imatges, com arriben formar part del nostre imaginari, així com el plaer que produeix el fer de mirar i, si és el cas, sentir-ne la bellesa.

M’interessa principalment la figura humana en totes les seves manifestacions, des de la pròpia persona, fins a una mirada, un gest, una actitud o una escultura, en el mateix sentit que en el Renaixement. I de la persona el que més em fascina és la mirada, ja que a través d’ella pots ‘entrar’ a l’interior de l’ésser humà i descobrir-ne aquelles part més obscures, desconegudes i captivadores que tenim i amaguem i que només en determinades ocasions es deixen veure. 

M’agrada despullar una mica aquella persona real, per extreure’n aquells elements que configuren ‘la persona’ i poder representar simbòlicament l’ànima humana en totes les seves representacions. 

El procés fotogràfic és màgic quan de la interacció entre fotògraf i model en sorgeix quelcom autèntic. I és aquella mirada, aquell gest autèntic fruit d’un moment únic, el que és recreat a posteriori adquirint un nou significat.

Així doncs, diria que les meves imatges tenen un element experiencial i simbòlic. Parteixen d’una realitat vivencial i intenten plasmar visualment allò  més intangible.

Per mi el treball fotogràfic permet aquesta recreació de l’univers de la persona en un intent de reflectir tots els elements i contradiccions que configuren la naturalesa humana; històries de poder, de seducció, d’hedonisme, d’entrega, dels abismes als quals ens abandonem, de lluites de contraris, l’element carnal, l’agressiu, el tendre, l’espiritual, el desafiant..., en definitiva, expressions simbòliques de l’ànima humana.

www.vanessapey.com

Descarrega CV

<
>
desembre 2022
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons