Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : L'Aula al Pati

Imatge: Maria Bernard

L'Aula al Pati

El Centre d’Art de les Terres de l’Ebre rep el nom del lloc on està ubicat, el pati de les antigues escoles públiques d’Amposta. El pati és, dins l’espai regulat de l’escola, el lloc i el moment del lleure, del joc, de la conversa i de les relacions. Des de l’enfocament tradicional dominant, totes aquestes activitats només són lúdiques, un parèntesi en l’activitat escolar. Però també hi ha altres tradicions (per exemple, l’escola activa) que en reconeixen el seu paper socialitzador i educatiu.

Vet aquí que aquesta relació fortuïta entre el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i un pati d’escola ens serveix de leitmotiv d’un projecte que no es defineix ni com a artístic ni com a educatiu, sinó més aviat com allò que emergeix en la seva intersecció. Aquest enfocament és proper al que vénen desenvolupant col·lectius com LaFundició o Sitesize, amb projectes com l’Aula a la deriva.

L’aula al pati, si estirem en les dues direccions el sentit de l’expressió que dóna nom al projecte, és una proposta que pretén explorar les pedagogies que es despleguen fora de l’espai regulat de l’aula (el pati, com a metàfora) i copsar les possibilitats de producció cultural que es deriven de portar l’aula a un centre d’art (Lo pati). Tot plegat és una oportunitat per aprendre, on l’aprenentatge es considera una forma de producció –i no només de reproducció– cultural que travessa l’experiència –tant l’artística com l’educativa– dels subjectes implicats.

La proposta de L’aula al pati es fonamenta en l’intercanvi i la col·laboració entre el Centre d’Art i els centres i espais educatius i formatius formals, no-formals i informals de les Terres de l’Ebre.

El punt de partida és considerar que tant l’art contemporani com l’educació despleguen pràctiques de producció cultural i estratègies pedagògiques per arribar als seus públics.

Des d’aquest punt de vista, allò educatiu travessa tots els àmbits de la vida social i cultural del territori, des del pati de l’escola fins a “Lo pati” (Centre d’Art-Terres de l’Ebre).

El propòsit és explorar què emergeix de l’encontre entre persones i institucions que, malgrat operar en un mateix context, sovint s’han considerat en esferes separades. Les estratègies d’aproximació i participació són dialògiques i s’articulen al voltant de focus diversos, que es definiran a través del procés que ara engeguem.


       
<
>
febrer 2023
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NADAL TANCAT ELS DIES:

24, 25, 26 i 31 de desembre de 2022.
1, 5 i 6 de gener de 2023.

 

Horari de visita:

Dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 20:00.

Diumenges d'11:00 a 14:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons