Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : XYZ

XYZ

convocatòria d'art públic i instal.lacions a espais singulars

XYZ convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania. Mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format també es persegueix l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural del territori. Les diferents formes que pot prendre aquesta convocatòria dependran sempre de l’espai a intervenir i de les seves característiques.

XYZ es situa en espais de gran importància simbòlica als que afegint propostes plàstiques i/o de discurs conceptual enceten noves mirades i diàlegs en vers al territori, habitants i visitants. Així XYZ, en les anteriors edicions es va ubicar, respectivament  en l’espai urbà del Pont Penjant,  en l’espai natural de la platja del Trabucador i en l’espai del patrimoni històric  de les torres de la Carrova i Campredó.  Arribant a aquesta quarta edició d’XYZ, escollim un altre espai natural: els  Ullals de Baltasar,  un grup de petits llacs, envoltats per bosquets d’eucaliptus, que, sorgint entre horts i arrossars, formen un paisatge fantàstic, ben diferent de la resta d’ambients del Delta.

 Els Ullals de Baltasar o de l'Arispe, formen part del Parc Natural del Delta de l’Ebre, situats al terme municipal d'Amposta al costat de l'antic canal de navegació de Carles III, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Són surgències d’aigua dolça que procedeixen de les properes muntanyes de la serra del Montsià i dels Ports. L’aigua fa un llarg viatge per l’interior de la terra fins a aquest indret de la  plataforma deltaica on ascendeix creant aquestes basses de forma circular o d’ull. La singularitat d'aquest espai, que les seves característiques paisatgístiques i morfològiques el fan quasi bé màgic, esdevé  també simbòlic per la multiplicitat de significats i relacions que sorgeixen a arrel del seu topònim, Ullals: "fonts com ulls”. Els ulls miren i veuen,  així converteixen la terra en ésser viu, en deessa que observa i vigila,  connecten la memòria amb allò atàvic, ancestral que ens relaciona amb els orígens, són nexe entre natura, pensament i consciència.

La lògica de XYZ s’acciona a partir d’una convocatòria per a artistes que treballen en aquets formats amb una dotació de 4.000 € impostos inclosos per a la producció del projecte guanyador. La convocatòria va dirigida a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol i resta oberta fins al 21 d'abril de 2019.

Un jurat format per Nora Ancarola (artista), Juan Guardiola (Director del CDAN) i Xavier Abril (Tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre) escollirà els participants finalistes, i les obres seleccionades s’implicaran amb el públic mitjançant votació popular.

La intervenció guanyadora se formalitzarà als Ullas de Balltasar durant la segona quinzena de juliol del 2019. Podeu descarregar les bases al link de l'esquerra.


       
<
>
febrer 2021
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
subscriu-te al butlletí newsletter

segueix-nos a:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

C/ Gran Capità, 38-40

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horari de visita:

dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 16:00 a 19:00.

 

Organitza:

Ajuntament d'Amposta

 

Amb lo suport de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

I la col·laboració de:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacitat
continguts amb llicència creative commons