Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : visita guiada Abans el llenguatge amb Nora Ancarola

visita guiada Abans el llenguatge amb Nora Ancarola

Lugar
Centre d'Art Lo Pati

Fecha
Dissabte 15 de gener a les 17:00h.

LO PATI organitza una visita guiada a la mostra Abans el llenguatge / Antes del lenguaje amb l'artista argentina Nora Ancarola

 L'exposició reflexiona sobre la comunitat, les fronteres i el llenguatge i és fruit d'un treball col·laboratiu
► La visita està prevista per dissabte 15 de gener de 2022 a les 17h amb inscripció a info@lopati.cat

El dissabte 15 de gener de 2022 a les 17h, Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a Amposta ha programat una visita a l’exposició 'Abans el llenguatge / Antes del lenguaje’ de l’artista visual Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955). L'autora guiarà els visitants per una mostra que reflexiona al voltant de tres eixos temàtics (la comunitat, la frontera i el llenguatge).
L'exposició consta de sis instal·lacions artístiques a l'espai expositiu a Lo Pati; el segon bloc és el que han anomenant accions deslocalitzades que s'han desenvolupat conjuntament amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre i ESARDI - Escola d’Art i Disseny d’Amposta i per acabar una col·laboració amb La Caníbal Edicions, que a tall de catàleg de l'exposició ha publicat un diari que recull articles filosòfics i de crítica d'art per aprofundir des de la vessant teòrica sobre tots aquells temes que nodreixen l'exposició.

Fruit de les accions deslocalitzades, a la plaça Mari Chordà (ubicada al davant de Lo Pati) es podrà veure la instal·lació Ebre, Frontera encarnada formada per pedres portades des del Poble Vell de Corbera d'Ebre, destruït durant la Guerra Civil. Al seu damunt s'hi poden llegir paraules com restauració, resiliència i reparació. A l'interior de la sala destaca la vídeoinstal·lació On la_llengua per veniramb projeccions que relacionen el llenguatge amb les diferències sexuals, la memòria i les qüestions d'exclusió social. El projecte va rebre l'any passat la Beca Multiverso 2019 a la Creació en Videoart de la Fundació BBVA, amb la col·laboració del Museu de Belles Arts de Bilbao i es presenta per primera vegada en públic a Lo Pati.

Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955) viu i treballa a Barcelona des de l’any 1978. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. També s’ha format sobre teoria i pràctica de l'art contemporani, tècniques, processos i expressions audiovisuals a Buenos Aires, Copenhaguen i Roma. Ha estat docent a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja i ha dirigit l’espai d'art contemporani MX ESPAI 1010. El seu treball està estretament relacionat amb la capacitat dels llenguatges artístics per aportar noves lectures als relats històrics i, a més, aposta per la utilització dels processos creatius per gestionar el malestar individual com a element de transformació social, amb una clara consciència crítica i inclusiva. El seu art fuig de la contemplació estètica i situa l’espectador en una posició proactiva, de vegades incòmoda.


       
<
>
enero 2023
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
suscríbete al boletín newsletter

síguenos en:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

NAVIDAD CERRADO LOS DÍAS:

24, 25, 26 i 31 de diciembre de 2022.

1, 5 y 6 de enero de 2023.

 

Horario de visita:

Miércoles, jueves, viernes y sábados de 17:00 a 20:00.

Domingos de 11:00 a 14:00.

 

 

Organiza:

Ajuntament d'Amposta

 

Con el apoyo de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

Colabora:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacidad
continguts amb llicència creative commons