Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Carles Congost i Francesc Ruiz

Carles Congost i Francesc Ruiz

Lugar
Lo Pati - Centre d'Art

Fecha
del 10 de desembre al 8 de gener 2017

La peça que obria el cicle i la vídeoinstal.lació que el tancava s'exposen fins al 8 de gener

360º, un gir orgànic és un cicle d’activitats que transiten per les pràctiques artístiques íntimament lligades a una manera de relacionar-se amb la realitat basada en connexions afectives, amb artistes i creadors que partixen de la seua pròpia identitat i experiències, a través de la relació del jo (cos, sexualitat) amb l’entorn o de la música com a experiència vital. Un gir orgànic que defuig l’encotillament entre disciplines, que es dixa seduir pel vídeo i el còmic, que bastix ponts entre l’esfera de la intimitat i la radiofórmula, amb artistes que parlen de l’èxit efímer, músics que plantegen dilemes vitals, performances enteses com a exercicis de resistència i actituds post-tecnopop que traspassen les qüestions estilístiques.

Al llarg de quatre caps de setmana entre novembre i desembre, artistes com Francesc Ruiz, Fito Conesa, Joan Morey i Carles Congost s'han vist complementats amb actuacions de bandes com Grupo Homo, Las Bistecs, Elsa de Alfonso y Los Prestigio i Evripidis And His Tragedies. Ara, la peça que obria el cicle i la vídeoinstal.lació que el tancava s'exposen fins al 8 de gener.

The Yaois, dFrancesc Ruiz (Barcelona, 1971), és un projecte obert i en procés centrat en la representació gai des de la perspectiva que oferix lo món del còmic. Se tracta d'una agrupació d'imatges extretes d'internet i ordenades en una sèrie de taules inspirades en lo catàleg del Comiket de Tòquio, un dels esdeveniments més importants dedicats a la cultura yaoi on cada sis mesos participen centenars de microeditors mostrant les seues publicacions amateurs. Un espai únic en lo que les lleis del copyright semblen desaparèixer temporalment  i on se permet copiar, versionar i parodiar els personatges més populars de la indústria del manga i l'anime.

En la seua multiplicitat, The Yaois explora els diferents malentesos, sensibilitats i zones borroses que definixen la representació marica. És també un assaig visual que comprèn des de la crítica al patriarcat i la subversió dels seus espais tradicionals, al romanticisme d'un gènere com lo Boy's Love, lo cosplay en les seues múltiples manifestacions o fins i tot les construccions homòfobes que molt sovint se donen en la premsa humorística. The Yaois ocupa la paret mòbil del Centre d'Art, que gira sobre ella mateixa, i és l'única intervenció fixa i visitable al llarg del cicle, on un seguit d'activitats han anat succeint al voltant de la paret depenent de les característiques de cada intervenció o actuació, i que es pot vere des dels 360º al qual fa referència el nom del cicle.

Wonders de Carles Congost (Olot, 1970) va ser la proposta guanyadora de la 2a edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya (XAV) i l’Arts Santa Mònica. Estrenada el maig d'este any inaugurant la 14a edició del Festival LOOP Barcelona, Wonders qüestiona el model cultural, social i econòmic del món de la cultura de masses utilitzant recursos propers al biopic musical i la performance per analitzar la figura del “one-hit wonder”, probablement una de les més simptomàtiques del paradigma neoliberal que ha impregnat totes i cadascuna de les esferes del món global les darreres tres dècades.

Lʼexpressió “one-hit wonder” servix, en la indústria discogràfica, per a anomenar aquells que han assolit lo reconeixement massiu de manera fugaç gràcies a un sol single. Alguns dʼestos èxits són, fins a cert punt, efímers a propòsit, productes creats per raons humorístiques o per aprofitar una novetat en la cultura popular però, en la majoria dels casos, implica a músics seriosos i entusiastes que sʼesforcen a continuar les seues carreres quan la popularitat decau, tal és lo cas de Dennis Seaton i Michael Grant, membres del grup Musical Youth: a principis de la dècada dels vuitanta, la banda va aconseguir una forta repercussió mundial gràcies al seu primer àlbum The youth of today i, molt especialment, al senzill Pass the dutchie que va vendre cinc milions de còpies arreu del món i va optar a un Grammy. A Wonders, ambdós músics sʼinterpreten a ells mateixos a partir dʼuna sèrie dʼintervencions guionitzades per Eloy Fernández Porta que sʼintercalen amb dʼaltres moments més personals on expliquen anècdotes de la seua pròpia vida, i on los textos del guió són concebuts per ser llegits, recitats i cantats pels dos músics.


       
<
>
octubre 2021
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archivo

20 19 18 17 16
15 14 13 12 11
10 09 08 07 06
05 04 03 02 00
97 95 93 91 89
suscríbete al boletín newsletter

síguenos en:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

C/ Gran Capità, 38-40

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horario de visita:

miércoles, jueves, viernes y sábados de 16:00 a 20:00.

domingos y festivos de 11:00 a 14:00.

 

 

Organiza:

Ajuntament d'Amposta

 

Con el apoyo de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

Colabora:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacidad
continguts amb llicència creative commons