Lo Pati - Centre d'Art - Terres de l'Ebre : Comunicat Oficial

Comunicat Oficial

Lugar
Catalunya

Fecha
Abril 2020

POSICIONAMENT DE LA XARXA DE CENTRES D’ART DE CATALUNYA EN EL MARC DE LA CRISI OCASIONADA PEL COVID-19

Amb la crisi ocasionada per la COVID-19, l’afectació del sector de les arts visuals està essent i serà molt gran, amb la circumstància afegida que provenim d’una migradesa econòmica i sistèmica.

Com a Centres d’Art públics de Catalunya prenem consciència que hem de treballar més que mai per ajudar al manteniment del sector de les arts visuals en actiu. En aquest sentit, estem convençudes que els centres d’art podem fer molta feina per donar suport al nostre sector en cadascun dels nostres territoris, alhora que ens volem coordinar amb les accions que emprengui el Departament de Cultura de la Generalitat i amb les d’altres agents del sector com són la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya, l’Associació Catalana de Crítica d’Art, Xarxaprod, Actua Cultura, ArtBarcelona i el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

 

El nostre plantejament conjunt és apostar per tot allò que pugui ajudar els i les nostres professionals a continuar treballant d’una forma professional, digna i suficient. Calen polítiques actives de creació de noves oportunitats, alhora que també cal escoltar i tenir present les aportacions de tots els agents de les arts visuals, des de la pràctica artística, la crítica, el comissariat, etc. Creiem que els centres d’art poden ser i són una plataforma necessària per a dur a terme accions a favor dels professionals de les arts visuals i que els resultats reverteixin a fi de bé en la societat, i per això:

 1. Agraïm l’aprovació dels primers paquets de mesures de suport a la cultura del Departament de Cultura de la Generalitat i d’alguns dels Ajuntaments, però tot i això, pensem que és necessari adoptar altres accions i polítiques de major impacte i recorregut, específicament pensades per aquesta crisi que ens afecta profundament a curt, mig i a llarg plaç.
 2. Reivindiquem que tots els Centres d'Art de la Xarxa mantinguin els equips i pressupostos assignats per cada Ajuntament.
 3. Donem suport i ens sumem a les campanyes ja iniciades per Actua Cultura, la PAAC l’ACCA. Molt especialment, subratllem i també demanem:
 • La implementació en l’àmbit laboral i fiscal de l'Estatut de l'Artista.

 

 • El 2% del pressupost en Cultura.

 

 • Que l’1,5% d'obra pública és destini a l'obertura de programes de suport als/les artistes.

 

 • L’activació de polítiques que promoguin el mecenatge.

 

4. Proposem la creació de noves línies de suport als i les professionals independents de les arts visuals, que ens oferim a canalitzar a través dels Centres d’Art de la Xarxa. Concretament, proposem: 

 • Línia d’ajudes per a projectes de recerca i investigació per a artistes, crítics i grups de recerca, per a l’elaboració de nous projectes. 
 • Línia d’ajudes a la producció d’obres d’art susceptibles de ser posteriorment patrimonialitzades a través del Pla d’Adquisicions d’Art Contemporani
 • Línia d’ajudes per a projectes artístics d’acció comunitària en el context social, educatiu, sanitari, etc.
 • Línia d’ajudes per a projectes artístics digitals, inclosos aquells que tenen per objecte la projecció internacional dels i les artistes.

Finalment, volem deixar constància de que els Centres d’Art de Catalunya estem reprogramant les nostres exposicions i activitats amb els recursos que tenim assignats amb la voluntat de dur a terme els programes que tenim previstos. Per això, per tal de poder encarar nous projectes específicament pensats per pal·liar els efectes de la present crisi, els Centres d’Art de la Xarxa fem palès que és necessari trobar recursos extraordinaris per poder contribuir com pretenem, activament i propositivament, en el pla de xoc del sector de les arts visuals contemporànies.

 

Les directores i els directors dels centres de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya

4 de maig de 2020

 

ACVic Centre d’Arts Contemporànies

Bòlit Centre d’Art Contemporani, Girona

Centre d’Art la Panera, Lleida

Centre d’Art Tarragona

Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat

Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació

Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta

Mataró Art Contemporani


       
<
>
diciembre 2021
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
suscríbete al boletín newsletter

síguenos en:

facebook twitter instagram vimeo flickr

Lo Pati

Centre d'Art - Terres de l'Ebre

Plaça Mari Chordà.

Tel. 977 709 400

43870 Amposta

Horario de visita:

miércoles, jueves, viernes y sábados de 16:00 a 20:00.

domingos y festivos de 11:00 a 14:00.

 

 

Organiza:

Ajuntament d'Amposta

 

Con el apoyo de:

Generalitat de Catalunya

Diputació de Tarragona

Colabora:

Museu de les Terres de l'Ebre

Política de privacidad
continguts amb llicència creative commons