Buscador
Lo Pati
Artistes seleccionades
Convocatòries

Artistes seleccionades

Dotze obres d’artistes contemporanis estatals participaran de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2022

Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.

Centre d'Art Lo Pati


► El certamen és un aparador artístic, que s'ha consolidat com un termòstat de l’activitat artística estatal en la creació contemporània.

► Les dotze obres seleccionades s'exposaran a Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre els mesos de novembre, desembre i gener. D’entre les propostes el jurat escollirà l’obra guanyadora de la dissetena edició.

El jurat de la dissetena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) ja ha escollit els dotze projectes que formaran part de l’exposició que es podrà veure a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre els mesos de novembre, desembre i gener:

 

Azahara Cerezo. Mobile serve

Bárbara Sánchez. The holobiont that therefore I am 

Estanis Comella. SXT (Source by Transkription) - Open Source X Data AP2 

Inés García. Seis canciones populares montañesas 

Irene de Andrés. Grandiosa Fantasia 

Isaías Griñolo. Máquina Hamlet_Europa (I y II) 

Jaume Vidal. Rice Against The Machism

Laura Llaneli. DANDOLODELFINO 

Marc Vives. Es que ahora no puedo

Miquel García. Llista de llibres en català cremats el 1939 a Catalunya

Mireia C. Saladrigues. Polvere che gira

Paula Artés. Cap 1: Energia submergida. Eixos del poder (in)visible 

 

En aquesta edició s’han valorat 246 dossiers de 251 artistes —alguns dossiers eren col·lectius— i d’entre els seleccionats s’escollirà l'obra guanyadora. El jurat ha estat format per Martina Millà, comissària independent i programadora d'exposicions a la Fundació Joan Miró de Barcelona; Carles Àngel Saurí, director artístic de l'EACC, Espai d'Art Contemporani de Castelló; María Ptqk, comissària independent; i Aida Boix, com a directora del Centre d'Art Lo Pati i secretària de la comissió amb veu però sense vot.  La convocatòria ha estat oberta a artistes majors d'edat amb residència a l'estat espanyol, que han pogut presentar un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure. La procedència dels projectes —per ordre de més a menys— és de Catalunya, País Valencià, Madrid, Andalusia, País Basc, Aragó, Castella i Lleó, Illes Balears. Múrcia, Astúries, Castella la Manxa, Navarra, Extremadura, Galícia, Cantàbria, La Rioja i Canàries.

 

Rècord de participació

En la darrera edició del certamen —la del 2020— es van presentar 202 dossiers de 208 artistes. Els 246 projectes d’enguany, per tant, representen un nou rècord de participació. La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys. Enguany, la biennal ha actualitzat la convocatòria de bases amb millors condicions per als artistes i els membres del jurat per, d'aquesta manera, complir amb les bones pràctiques del sector. Així, a més d'assumir les despeses d'enviament de les obres i les assegurances, l'organització pagarà 400 € a tots els artistes seleccionats. El premi del guanyador s'incrementarà en 1.000 € respecte a l'edició anterior i assolirà la quantitat de 5.000 €. Per tot plegat, la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya (PAAC) ha atorgat un segell de bones pràctiques a la convocatòria de la BIAM 2022 i ha convertit el certamen ampostí en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre aquest reconeixement.

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les setze edicions anteriors (1989-2020) com un potent aparador de la creació contemporània del país, consolidant-se com un termòstat de l’activitat artística en l'àmbit estatal respecte a la creació contemporània, així com mesurant la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Convocatòries
Del 4 al 14 de juliol de 2024.
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Ampliar
Eixart. Art i Salut
Convocatòries
Fins al 9 de juny de 2024.
Eixart. Art i Salut
Ampliar
Convocatòria BIAM 2024
Convocatòries
Fins al 2 de maig de 2024.
Convocatòria BIAM 2024
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024