Buscador
Lo Pati
Convocatòria BIAM 2024
Convocatòries

Convocatòria BIAM 2024

La BIAM és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys i que té una dotació econòmica de 5.000 euros.

Fins al 2 de maig de 2024.

Centre d'Art Lo Pati.


L'Ajuntament d'Amposta i Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre han obert convocatòria de projectes per a l'edició 2024 de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta, que enguany arriba a la divuitena edició. La participació està oberta a tots els artistes visuals, majors d'edat i residents a l'estat espanyol, que hi poden presentar un màxim de tres obres, de temàtica i tècnica lliure. El termini de presentació acaba el pròxim dijous 2 de maig. 

El jurat estarà format per Elvira Dyangani Ose, comissària i directora del MACBA; Peio Aguirre, crític d’art i comissari independent; Chus Martínez, comissària i directora de l’institut de Gènere Art i Naturalesa de l’Acadèmia d’Art i Disseny FHNW de Basilea i Aida Boix; directora del Centre d’Art Lo Pati, que actuarà com a secretària amb veu però sense vot. 

Entre totes les sol·licituds presentades, el jurat, nomenat a aquest efecte, en una primera reunió, seleccionarà un màxim de 12 artistes i les corresponents obres què participaran en la BIAM 2024, i en una segona reunió, escollirà l’obra guanyadora, el nom de la qual es donarà a conèixer durant l'acte inaugural de la Biennal. El premi està dotat amb 5.000 € per a l’obra guanyadora i 500 € per a cada un dels artistes seleccionats. Les despeses de transport de les obres seleccionades, així com l’assegurança d’aquestes, aniran a càrrec de l’organització. Per aquest motiu, l'any 2022 la convocatòria de la BIAM va rebre el segell de bones pràctiques atorgat per la PAAC (Plataforma Assembleària d'artistes de Catalunya), convertint-se així en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre aquest reconeixement.

L’exposició de la BIAM està prevista des del mes de desembre de 2024 fins al febrer de 2025 al Centre d’Art Lo Pati. 

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les disset edicions anteriors (1989-2022) com un potent aparador de la creació emergent del país, consolidant-se com un termòstat de l’activitat artística estatal respecte a la creació contemporània, així com mesurant la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.

Com a certamen clau dins del circuit artístic nacional al llarg d’aquestes 17 edicions han passat artistes com Susy Gómez, Javier Peñafiel, Raquel Friera, Rafael G. Bianchi, Nuria Güell, Ian Waelder, Anna Dot, Matteo Guidi, Daniel De La Barra, David Ortiz, Mario Santamaría, Elena Aitzkoa, Lúa Coderch o Fermín Jimenez Landa; entre altres; i crítics i curadors com David Armengol, Sabel Gavaldón, Montse Badia, Carles Guerra, David G.Torres, Frederic Montornés, Ferran Barenblit, Juan Canela, Manuel Olveira, Martí Manen, Núria Enguita, Alexandra Laudo, Marc Navarro, Rosa Lleó o Hiuwai Chu. 

 

Qualsevol consulta relativa a la tramesa podrà fer-se a través del correu info@lopati.cat.

 

 

Altres edicions Altres edicions
BIAM22
BIAM
Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.
BIAM22
Ampliar
Convocatòria BIAM 2022
Convocatòries
De l'1 al 31 de juliol de 2022.
Convocatòria BIAM 2022
Ampliar
Convocatòria BIAM 2020
Convocatòries
Fins el diumenge 5 d' abril de 2020
Convocatòria BIAM 2020
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024