Buscador
Lo Pati
Convocatòria XYZ 2021
Convocatòries

Convocatòria XYZ 2021

XYZ torna al nucli urbà d’Amposta i intervindrà al Canal de la Dreta de l’Ebre

Fins al 2 de maig de 2021.

Canal de la Dreta de L'Ebre al seu pas per Amposta.


El Pont Penjant d’Amposta, la platja del Trabucador, les torres de la Carrova i Campredó, i els Ullals de Baltasar han estat els protagonistes de les darreres edicions de XYZ - Convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre. Enguany, el certamen de periodicitat biennal torna al nucli urbà d’Amposta amb la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania. En la cinquena edició, d’XYZ treballarà en l’espai urbà encaixonat del Canal de la Dreta de l’Ebre, entre el carrer del Grau i l’avinguda de la Ràpita. En aquest tram, el canal fa un recorregut quasi paral·lel al riu, en una desviació cap a l’interior del nucli urbà pel qual circula al descobert i crea un tall d’uns deu metres d’amplada i quatre de profunditat. Així, les instal·lacions artístiques es plantegen com un reconeixement a la singularitat d’aquesta clivella urbana per la que discorre l’aigua i la vida. I malgrat que és un espai que fereix l’urbanisme, malgrat que les cases li donen l’esquena i que el voreja un petit passeig prou ignorat, aquest és un racó polisèmic i dicotòmic amb poder i contingut de transformació i d’unió, que recupera la història alhora que inventa quotidianitats, sempre reivindicant la seva bellesa i importància. 

 

La lògica de XYZ parteix d’una convocatòria per a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol, que optaran a 4.000 € (impostos inclosos) per a la producció del projecte guanyador. Els interessats poden presentar convocatòria fins al 2 de maig de 2021. El jurat estarà format per tres professionals del món de l’art, amb la participació amb veu i sense vot d’un membre de la Comunitat de regants del Canal de la Dreta de l’Ebre i Les comissàries d’XYZ Eva Cajigos i Antònia Ripoll, a més de l’equip del Centre d’Art Lo Pati, també amb veu i sense vot, escolliran els participants finalistes i un procés de vot popular acabarà decidint l’obra guanyadora de la cinquena edició del premi XYZ. La intervenció guanyadora es formalitzarà durant la segona quinzena de juliol del 2021.

 

XYZ vol subratllar la importància del patrimoni natural, històric i cultural del territori, mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format. Per això, les accions de XYZ s’ubiquen en espais simbòlics sobre els quals s’afegeixen propostes plàstiques i discursos conceptuals que incentiven noves mirades i diàlegs amb el territori, els habitants i els visitants.

 

Descarrega aquí tots els recursos de la convocatòria.

 

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Convocatòries
Del 4 al 14 de juliol de 2024.
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Ampliar
Eixart. Art i Salut
Convocatòries
Fins al 9 de juny de 2024.
Eixart. Art i Salut
Ampliar
Convocatòria BIAM 2024
Convocatòries
Fins al 2 de maig de 2024.
Convocatòria BIAM 2024
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024