Buscador
Lo Pati
Programació 2024
Notícies

Programació 2024

Lo Pati presenta la programació 2024

Any 2024.

Centre d'Art Lo Pati.


Aquest mes de febrer Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre ha donat tret de sortida a la programació 2024 amb la presentació de la instal·lacio Cosmic Eye de l'artista Anaisa Franco. Es tracta d'una peça tridimensional de gairebé cinc metres de diàmetre que s’exposa a la façana fluvial d’Amposta a l’alçada de la plaça del Poador. L'escultora i dissenyadora de carrera internacional ha estat seleccionada pel comissariat del festival XYZ d'intervencions artístiques en l'espai públic, que enguany arriba a la sisena edició. La peça es podrà veure fins a l’abril.

La segona exposició de la temporada porta per títol Energia submergida i es podrà visitar del 2 de març al 5 de maig. La mostra de l'artista Paula Artés és fruit d'una recerca fotogràfica, de més de cinc anys, per reflexionar sobre l’entramat de relacions de poder i control al voltant del desenvolupament de la plataforma Castor, el dipòsit artificial de gas natural construït per l’empresa espanyola Escal UGS, davant de les costes del Montsià i el Baix Maestrat. El projecte s'ha acabat de gestar en una estada a la residència artística Baladre en ple Delta de l'Ebre, i en el marc de la beca d’intercanvi de residències creatives que impulsen el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona i Lo Pati. L'exposició estarà comissariada per Carolina Ciuti.

Entre el 6 i el 28 de juliol i en el marc del festival Eufònic, la seu de Lo Pati acollirà una instal·lació de l'artista sonoro i visual holandès Edwin van der Heide. Amb comissariat d'Arnau Horta, crearà una peça que basa el seu funcionament en l'ús de vàlvules d'aire comprimit: una intervenció pneumàtico-sonora on l'artista prescindeix totalment de l'altaveu per activar l'espai a través del ritme.

L'arquitecta de Deltebre Eva Franch presentarà l'exposició Deltacè (Antropocè, Capitalocè, Plantaciócè...), amb una sèrie d'històries analítiques, poètiques i especulatives sobre les activitats que històricament han regulat la relació entre els humans i els ecosistemes al Delta. Amb aquest projecte, l'artista reflexiona sobre el nostre el present i el futur del nostre territori i del planeta. Franch ha estat directora de l'Architectural Association a Londres, del Storefront for Art and Architecture a Nova York i co-fundadora i directora artística de Model, Festival d’Arquitectures de Barcelona. Actualment és directora de la Future Architectures Platform a la universitat de UMPRUM, a Praga.

Com a tancament de la temporada d'exposicions, al desembre es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM). El certamen es va iniciar el 1989 i ha esdevingut un potent aparador de la creació emergent al país.

 

Altres activitats

Dissabte 13 d’abril, Lo Pati acollirà Anòxia. Un preludi constant de l'artista visual i sonor Fito Conesa. Es tracta d'una obra en tres actes que proposa diferents acostaments a les problemàtiques actuals del mar Mediterrani. Parla de la degeneració de l’ecosistema i d’un ecocidi imminent. És un cant que interpel·la l’espectador. El projecte està coproduït pels Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, el cehtre d'art Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el LOOP Barcelona.

Durant el mes de maig es presentarà el projecte Garba, de Sara González de Ubieta, Marc Navarro i David Bestué. Es tracta d'una plataforma de recerca col·lectiva i experimental al voltant dels lèxics materials del Delta de l'Ebre. Els artists s’apropen a processos productius, com ara el cultiu d’arròs i mol·luscs, però també als sabers populars, com la construcció de barraques, amb la voluntat de compondre una capsa d'eines en la qual convisquin tècniques d'aprofitament i generació de materials noves i tradicionals. Al llarg de dos anys Garba produirà un seguit de tallers oberts a la ciutadania i dues presentacions públiques. La primera d’elles, a Amposta, el mes de maig de 2024 i la segona, a manera de conclusió, el maig de 2025.

La ballarina Sònia Gómez i Encarni Espallargas (que segueix un tractament combatre una malaltia mental) plantegen el laboratori d'arts vives CalidoscòpicaLab, dirigit a col·lectius que conviuen amb la salut mental. L'objectiu és descobrir el propi cos i les seves múltiples possibilitats, mentre es busca millorar la percepció d'un mateix, a través de la mobilitat, la lleugeresa i l'alegria. La metodologia es basa en pràctiques pensades per a totes les fisicalitats en indicacions senzilles i entenedores que conviden al joc i a la participació. Cos, veu i presència escènica conformen una tríada de potencialitats que voldran posar en pràctica.

A més, torna la selecció d’obres audiovisuals a La Façana de Lo Pati; el Cicle Difraccions; el projecte L'Aula al Pati; Ports, Natura i Art el certamen d'intervencions artístiques efímeres al Parc Natural dels Ports; les instal·lacions d’Eufònic; MónFILMAT – Festival internacional de cinema i paisatge; i Femme in Arts, amb diverses manifestacions artístiques per obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones.

Altres activitats Altres activitats
Premi ACCA
Notícies
Març de 2023.
Premi ACCA
Ampliar
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Notícies
2023.
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Ampliar
Programació 2022
Notícies
2022.
Programació 2022
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024