Buscador
Lo Pati
The Waterfall, guanyador de la Convocatòria XYZ
Notícies

The Waterfall, guanyador de la Convocatòria XYZ

El projecte The Waterfall guanya el concurs d'art públic XYZ i transformarà en una cascada el pont penjant d´Amposta


La consulta popular engegada a Amposta amb motiu del concurs d’art públic XYZ ha escollit com a guanyador el projecte The Waterfall, de l’equip d’arquitectes Morcillo + Pallarés establert a Cieza (Murcia), Ana Morcillo Pallarés (Murcia, 1980) i Jonathan Russell Rule (Nova York, 1980). El projecte pretèn crear una cascada que flueixi des de dalt del pont penjant d’Amposta. Per a fer-ho els seus creadors proposen instal·lar un circuit tancat que agafi aigua del riu de manera constant i l’impulsi cap al pont. La instal·lació s’inaugurarà el 29 de setembre amb una gran festa amb l’objectiu d’implicar encara més la ciutadania en el projecte XYZ.

De fet, han sigut els ciutadans i ciutadanes d’Amposta els que han escollit The Waterfall entre els nou projectes seleccionats. En total, a les cinc urnes instal·lades del 6 al 19 d’agost en diferents punts de la ciutat, s’han comptabilitzat 1.009 vots, dels quals 318 (31%) han sigut per al projecte guanyador, seguit de molt a prop per Pontting, 296 vots (29%). Fem del pont la font, ha estat amb 109 vots (11%), el tercer projecte més votat.

Aquesta és la primera edició del concurs d’art públic XYZ, un certamen impulsat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, dirigit per Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marin, amb el suport de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi) i el Museu de les Terres de l’Ebre.

El projecte guanyador

A l’hora de dissenyar The Waterfall els arquitectes guanyadors parteixen de la base que el pont penjant d’Amposta és un lloc de transició entre el món urbà i el natural. Conceben l’obra com una experiència visual i alhora sonora per a l’espectador. L’experiència visual és la cascada del pont que es podrà veure des de les dues bandes del pont. La sonora no és altra que el soroll de l’aigua caient damunt del riu, una experiència que el ciutadà podrà experimentar al moment de creuar el pont.

 

 

Text: Roser Royo

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati seleccionat per participar en el VII Fòrum Cultura i Ruralitats.
Notícies
Dimecres 5 de juny de 2024
Lo Pati seleccionat per participar en el VII Fòrum Cultura i Ruralitats.
Ampliar
Programació 2024
Notícies
Any 2024.
Programació 2024
Ampliar
Premi ACCA
Notícies
Març de 2023.
Premi ACCA
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024