Buscador
Lo Pati
BIAM 2018.
BIAM

BIAM 2018.

Disset artistes seleccionats en la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta.

Del 16 de juny al 29 de juliol de 2018.

Centre d'Art Lo Pati


  • El concepte habitar, la memòria històrica, la col·lisió entre allò analògic i allò digital, són alguns dels grans temes presents

 

La BIAM 2018, un dels certàmens més importants i consolidats del panorama estatal i català, considerat un veritable termòstat de la creació contemporània, tant pel que fa als artistes emergents com a d’altres més consolidats. Dirigida per l’artista ampostí, Manel Margalef, aquesta ha estat una BIAM de rècord, amb més de 160 obres presentades per part d’artistes d’arreu del país, d’una gran qualitat artística i creativa, fins al punt que el jurat, integrat per Joan Canela, Nuria Enguita, Alexandra Laudo i Martí Manen ha acabat seleccionant un total de disset obres, quatre més que l’edició del 2016. Totes estaran exposades a Lo Pati fins al 29 de juliol.

Els artistes seleccionats són Abel Jaramillo, Amaia Molinet, Ana H. del Amo, Antònia del Río, Antonio Gagliano, Carlos Valverde, David Mutiloa, Diego Paonessa, Elena Aitzkoa, Francisco Navarrete, Laura Llaneli, Lluc Baños, Lola Lasurt, Lúa Coderch, Mario Santamaría, Matteo Guidi i Mònica Planes. Pel que fa a les obres proposades, hi trobem diferents formats, des de l’audiovisual i el videoart fins a la fotografia, passant per la instal·lació i la creació d’espais que distorsionen la percepció del propi centre d’art. Manifestacions artístiques que reflexionen sobre temàtiques diferents com ara la reubicació d’allò analògic en el món digital, la memòria històrica o el propi concepte d’habitar i de com re-formular l’espai. “Les obres seleccionades no són més que un reflex de la diversitat de llenguatges que busquen qüestionar la nostra mirada crítica, enfront d’allò que més ens preocupa del context social que ens rodeja i acaben reflectint la postura de l’artista enfront la societat”, apunta Manel Margalef, director de la BIAM, tot destacant també que s’ha intentat que hi hagi paritat entre homes i dones i un diàleg intergeneracional. Per la seua banda, Aida Boix, directora de Lo Pati, ha destacat el fet de celebrar la quinzena edició de Biennal. “Al llarg d'aquests vint-i-nou anys la BIAM ha sigut i és una important plataforma per a donar a conèixer artistes emergents que després han tingut una important trajectòria i a l’hora recolzar artistes ja consolidats. Continuarem treballant en aquesta línia ja que estem molt satisfets tant de l'elevada participació com de la qualitat de les obres presentades”.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
BIAM22
BIAM
Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.
BIAM22
Ampliar
Biennal d'Art Ciutat d'Amposta 2020.
BIAM
Del 7 de novembre al 17 de gener de 2021.
Biennal d'Art Ciutat d'Amposta 2020.
Ampliar
BIAM 2016
BIAM
del 12 de juny al 30 de juliol de 2016
BIAM 2016
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024