Buscador
Lo Pati
III ENCONTRES APROXIMATIUS DE POSTBOUESIA
Bouesia

III ENCONTRES APROXIMATIUS DE POSTBOUESIA

QUI ETS TU SENSE IMPROVISAR? TEORIA I PRÀCTICA DE LA IMPROVISACIÓ.

Diumenge, 25 d’octubre a les 12:00h.

Lo Pati Centre d'Art.


La Postbouesia torna a Lo Pati amb una performance de soundpainting al voltant de la improvisació teòrica i pràctica

 

  • Intervindran una vintena d’artistes i la distància de seguretat que marca la COVID-19 formarà part de la dramatúrgia

 

La improvisació com a sinònim de no planificació, un encontre fortuït on no hi ha ni càlcul, ni estratègia, ni premeditació, on les coses, en aquest cas la música o la creació artística, flueixen perquè sí i on qui mana és l’atzar i la casualitat. Aquest és el teló de fons de Qui ets tu sense improvisar? Teoria i pràctica de la improvisació, la proposta que portarà a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, la tercera edició dels Encontres Aproximatius de Postbouesia, el projecte hereu del festival Bouesia, que tot i haver-se extingit fa uns anys, ha mantingut viu el seu esperit a través d’aquests encontres, improvisats o no, on la creació artística explora nous espais d’expressió i comunicació.

“Serà un encontre de músics, ballarines i altres artistes que servirà per teoritzar des de dins de la pràctica de la música i de la improvisació, amb sons, però també amb paraules”, apunta Miquel Àngel Marín, músic i ideòleg de la proposta. Marín vol polvoritzar en aquesta acció performàtica i musical, que compta amb la implicació del Col·lectiu Free’t, els límits que hi ha entre la teoria i la pràctica musical, i per fer-ho s’inventa la figura del músic parlador, un músic que toca i parla improvisadament, i reivindica el poder de les paraules a l’hora de teoritzar o reflexionar sobre la part pràctica de tocar un instrument. “Al món musical li manquen les funcions social i espiritual de les paraules i això és una mancança. Ens incapacita per entendre la mateixa música, que sempre és contextual, sempre explica el món i s’explica a partir d’aquest món”, apunta Marín. Així s’han convidat músics avesats a improvisar amb paraules (Llorenç Barber, Montserrat Palacios, Sofía Fernández, Javier Entonado,...) que iniciaran el concert amb una discussió tocada i parlada, en què cadascun d’ells mostrarà la seva vivència o actitud (teoria) personal envers el fenomen de la improvisació. 

A la pràctica el concert-perfomance, que tindrà lloc el proper diumenge 25 d’octubre, situarà a escena vuit músics (violí, contrabaix, clarinet baix, trombó, dos bateries, campanes i electrònica), quatre cantants, tres ballarines, una actriu i una escenògrafa), tots ells dirigits pel soundpainter Arnau Millà, per donar vida a una mena d’instal·lació humana, on la distància de seguretat entre persones que imposa la pandèmia del coronavirus s’ha incorporat a la dramatúrgia de l’acte. Només les ballarines es podran desplaçar per l’espai, mentre que la resta de protagonistes de l’acció hauran de romandre a la posició prèviament assignada. L’acció es desenvoluparà a la plaça exterior de Lo Pati a les 12:00 hores.

El Col·lectiu Free’t té la seua base d’operacions a Lleida però està format per artistes de diverses disciplines, procedències i nacionalitats i fa servir sobretot el soundpainting i la improvisació en la creació dels seus espectacles i accions. Aquesta és la segona vegada que actua a Lo Pati de la mà de la Postbouesia. Ja ho va fer l’any 2018 amb un catàrtic concert a l’interior del centre d’art. Aquesta vegada comptarà a més a més amb la intervenció del músic ebrenc d’electrònica Carlos Martorell, Shoeg.

 

 

 Aforament limitat. S’ha de fer reserva prèvia enviant un mail a info@lopati.cat 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
IV Encontres Aproximatius de Postbouesia
Bouesia
21 i 22 d'octubre de 2023.
IV Encontres Aproximatius de Postbouesia
Ampliar
Encontres Aproximatius de Postbouesia
Bouesia
13, 14 i 15 de juliol de 2018.
Encontres Aproximatius de Postbouesia
Ampliar
Bouesia: menjar-se lo Delta
Bouesia
Domenge 6 de novembre 2016
Bouesia: menjar-se lo Delta
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024