Buscador
Lo Pati
Exposicions

Artista de poble

L’exposició ‘Artista de poble’ de Lo Pati reivindica la pintura contemporània amb cinc artistes de l'Ebre emergents.

Del 17 de juny al 30 de juliol de 2023. Inauguració 17 de juny a les 19:00h.

Centre d'Art Lo Pati.


La mostra, que es podrà veure a Amposta del 17 de juny fins al 30 de juliol, recull obres de Cristina Torta, Ivan Forcadell, Pepo Moreno, Aura Roig i Hernan en H.

Des de la seua fundació, Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre a Amposta ha treballat per esdevenir una plataforma de projecció d'artistes emergents vinculats al territori. Una de les línies estratègiques del Centre ha estat l'aposta per la professionalització del teixit creatiu de casa nostra, amb un espai de diàleg al voltant de l'art contemporani. I amb aquesta voluntat, dissabte 17 de juny a les 19 h Lo Pati inaugurarà l'exposició col·lectiva Artista de poble. La mostra recull obres de cinc joves pintors de les Terres de l'Ebre: Cristina Torta, Ivan Forcadell, Pepo Moreno, Aura Roig i Hernán en H.

"Hem escollit cinc autors que constaten la diversitat creativa de les noves generacions de pintors. Volem subratllar-ne la seua potencialitat i volem posar èmfasi en la pintura, una disciplina artística que potser ha estat eclipsada per l'art vinculat a la tecnologia. Així i tot, en els darreres anys la pintura s'ha revalorat com a tècnica i són molts els artistes que estan tornant a utilitzar el pinzell a les seves creacions, tant a escala nacional com internacional.", comenta Aida Boix, comissària de la mostra i directora de Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre.

Iván Forcadell (Alcanar, 1993) és un artista que entrellaça relats de la seva infància al camp, el folklore, la naturalesa i les relacions humanes. El seu estil és fresc i de colors intensos.  Forcadell es va llicenciar en Disseny per la Universitat EINA de Barcelona i compta amb nombroses exposicions nacionals i internacionals, entre les quals destaquen: Flux Cutting  a la Focus Gallery, Lisboa; L’inici del segon acte, a la Fundació Lluís Coromina, Barcelona; Primavera d’Escaiola, al Centre d'Art Casa d'Índies, de El Port de Santa Maria i Un petó, una aranya i una flor al Random Space, Maó. La peça que presentarà a Artista de poble està inspirada en l’entorn a la seua casa de camp de Les Cases d’Alcanar.

Pepo Moreno (Tortosa, 1985) ha passat del món de la publicitat i el màrqueting (va treballar per a companyies com Carolina Herrera, Prada i Paco Rabanne) a la producció artística. Ha viscut a Barcelona, Berlín i Nova York. Actualment, resideix a París, on ha exposat en nombroses galeries. Les seues pintures han esdevingut un retrat dels estereotips homosexuals en la cultura pop occidental: aborda l’estètica gai i queer, el mite de la joventut eterna, però també, la solitud i l'aïllament d’un col·lectiu encara marginat. També col·labora amb marques de moda com Jacquemus, Vans, Desigual o Byredo. Fa pocs mesos que ha publicat el seu primer llibre, This is a gay book (Paripé, 2022), un manifest visual on nega l'heteronormativitat.

Cristina Torta (1996, Amposta) és una artista multidisciplinària, especialitzada en arts plàstiques. La seua obra interactua amb temes en l'àmbit social i l'entorn natural. Es va formar a l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, amb la professora i artista Antònia Ripoll, que esdevé un dels seus referents artístics. Ha participat en diversos projectes col·lectius: als itineraris efímers de Els Ports. Natura i Art comissariats per Sergi Quiñonero; en l'espectacle F/F FÖHN dirigit per Mariaelena Roqué i Oriol Escursell o al cicle Ebrergent de Lo Pati. Ha ampliat estudis a la Universitat del País Basc, territori amb el qual ha establert una gran relació i que ha esdevingut font d’inspiració. A Artista de poble presentarà obres que exploren l'empremta d’espais industrials ara deshabitats i que es recreen en textures metàl·liques i de parets degradades.

Hernán en H (Amposta, 1989) va estudiar a l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, va cursar il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, ha fet Belles Arts Universitat de Barcelona i té un Postgrau d'Il·lustració Infantil i Juvenil l'escola EINA. Ha il·lustrat contes per a nens, jocs de taula i cartells. Els darrers anys ha adquirit notorietat com a il·lustrador i com a creador de Del Terreno, la marca de disseny gràfic que salvaguarda i dona vida, des d'una visió moderna i divertida, a paraules, frases fetes, expressions i dites populars ebrenques. Sense defugir del món de la il·lustració, a Artista de poble mostrarà la seva faceta més pictòrica.

Aura Roig (Tortosa, 1994) és una artista que basa la seva pràctica en la pintura, i explora temes com les interaccions humanes i l'exploració del jo des d'una perspectiva autobiogràfica. El seu és un estil figuratiu però no realista, amb colors audaços i vibrants. La seva obra parla sobre vulnerabilitat i emocions, mitjançant la representació de cossos de dones i d'identitats de gènere dissidents. Temes com el desig, els pèls, la fluïdesa de gènere, els retrats psicològics i emocionals o la sexualitat són habituals en els seus quadres. Roig és graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va estudiar al Massachusetts College of Art and Design de Boston. Les seues primeres connexions amb la pintura i el dibuix comencen a l'Escola d'Art de Tortosa amb els professors i artistes Leonardo Escoda i Pilar Lanau. Actualment viu a Brandemburg (Alemanya).

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
El valor de la sal
Exposicions
Del 25 de febrer al 30 d'abril de 2023.
El valor de la sal
Ampliar
BIAM22
BIAM
Del 5 de novembre al 22 de gener de 2023.
BIAM22
Ampliar
Rubén Grilo "Erres"
Exposicions
Del 29 de maig al 24 de juliol.
Rubén Grilo "Erres"
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024