Buscador
Lo Pati
Femme In Arts

Femme in Arts 2021

'Femme in Arts 2021' es proposa desconstruir els estereotips de la maternitat

Del 25 al 28 de novembre

Centre d'Art Lo Pati


► Del 25 al 28 de novembre, Amposta acollirà música, dansa, cinema i recitals per reflexionar sobre els valors morals patriarcals associats al fet de ser (o no) mare

► El programa inclou l'espectacle 360 grams d’Ada Vilaró, l'obra Exabrupte de la ballarina Maria Garriga, la projecció de la pel·lícula Madres verdaderas.

► El festival promourà un diàleg transgeneracional amb el testimoni de dones de postguerra i un alletament públic (en diversos formats)

"Des d'antic, les autoritats polítiques i científiques han controlat la maternitat i hi han associat valors morals, pensats des del patriarcat", explica la periodista i activista cultural Anna Zaera, I és a partir d'aquesta premissa que orbitarà la cinquena edició de Femme in Arts. Del 25 al 28 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per l'Eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre  organitza aquest certamen comissariat per Zaera, amb la voluntat de deconstruir els estereotips sobre la maternitat, el mandat imposat al fet de ser mare i totes les violències associades.

Femme in Arts 2021 —organitzat per Lo Pati amb la col·laboració del Pla Local de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià— planteja un programa ric i radical. Així, les activitats s'iniciaran dijous 25 de novembre amb Roca, llet i pluja, un recital del col·lectiu de dones poetes Las Lorquianas amb textos sobre la maternitat. En acabar s'iniciarà el col·loqui Maternarratives literàries i digitals amb Fuensanta López, Teresa Domingo i Tamara Arasa amb la introducció literària d’Helena Herranz de la llibreria La Romàntica d'Amposta. 

Divendres 26 es presentarà Exabrupte, un espectacle de dansa contemporània de Maria Garriga que mostra la fragilitat, la intimitat i la resistència d'una dona que es vol mostrar tal com és davant del públic. L'endemà dissabte es projectarà True Mothers de Naomi Kawase. Seleccionada entre la collita Cannes 2020, el film sobre la maternitat va tancar la secció competitiva oficial amb un indubtable bon sabor de boca. També es podrà veure el documental Tiempo de deseo, de Raquel Marques, un film que mostra des de diferents òptiques les pors que pot patir una dona al moment de ser mare. La jornada de dissabte acabarà amb un concert de Lu Rois. L'artista, que acaba de ser mare, presentarà Microcosmos, un àlbum ple de poesia que aprofundeix sobre la maternitat i els seus efectes de llum i foscor.

Femme in Arts 2021 tancarà diumenge 28 amb el diàleg Transmaternitat: dones de postguerra, babyboomers, X i Millennials.  Hi participaran dones de diverses generacions de les Terres de l’Ebre que traçaran un cronograma sobre les pressions i els estereotips de la maternitat vinculats a cada època. Des del franquisme a la llibertat (o no) d’elecció marcada per l’activisme feminista i la dictadura de la publicitat. La jornada continuarà amb una acció participativa sobre l'alletament matern (en tots els formats) a la plaça Mari Chordà i, també, amb l’aclamada proposta d’Ada Vilaró 360 grams, una obra que reivindica el cos de la dona a través de la narració d’una experiència íntima i que es podrà a l'Auditori de la Unió Filharmònica a la tarda.

Totes les activitats són gratuïtes i d'accés lliure sense necessitat de reserva, excepte l'espectacle 360 grams. Les entrades per a aquesta darrera obra es poden adquirir per 6 € al web de l’Ajuntament d’Amposta i a l'oficina de Cultura i Festes.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Femme In Arts 2022
Femme In Arts
Del 24 al 27 de Novembre de 2022.
Femme In Arts 2022
Ampliar
Femme In Arts 2020
Femme In Arts
Del 25 al 29 de novembre de 2020.
Femme In Arts 2020
Ampliar
Femme In Arts 2019
Femme In Arts
Del 21 al 24 de novembre de 2019.
Femme In Arts 2019
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024