Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
L'artista digital Marina Zurkow denúncia els abusos contra l'entorn natural.
Marina Zurkow és una artista digital que explora la relació entre natura, cultura i societat, centrant-se en el que ella descriu com a 'problemes complexos', aquells problemes que revelen les nostres interaccions abusives amb l'entorn natural. Zurkow és la primera artista seleccionada dins el cicle 'Antroposcenes, narracions sobre la vida a l'Antropocè' de la Façana de Lo Pati.
L'artista projectarà 'OOzy #3: just because you can't swim in it doesn't mean it isn't there', una peça que ofereix la possibilitat de somiar amb les parts més profundes de l'oceà, per imaginar i protegir aquests paisatges, que són de fet un component desconegut, crític i viu dels nostres sistemes planetaris. A 6.000 metres sota la superfície de l'oceà, un ésser humà experimentaria una pressió aclaparadora, temperatures de congelació i foscor total. Però en aquestes zones hi prosperen esculls de corall, calamars i aranyes marines entre molts altres animals.
L'obra de Zurkow s'ha exposat a nombrosos museus d'art internacionals. Zurkow va ser becària Guggenheim de 2011 i va rebre subvencions de la Fundació Rockefeller.
Durant tot el 2024, la 'sala exterior' de Lo Pati acollirà 'Antroposcenes, narracions sobre la vida a l'Antropocè', un cicle comissariat per Pau Waelder amb sis propostes artístiques. Waelder ha escollit el treball de sis artistes que reflexionen sobre la vida a l'antropocè, un concepte que remet a la idea de període geològic per definir els temps marcats per la decisiva influència de l'activitat humana en el nostre planeta. Les artistes que participen en aquesta selecció han elaborat obres audiovisuals que ens ofereixen, des de diferents perspectives, escenes de la vida a l'Antropocè, particularment d'aquells entorns i sistemes que ignorem, però que tenen un paper determinant en la vida a la Terra.