Buscador
Lo Pati
La Façana

La Façana de Lo Pati

LA FAÇANA, la nova sala expositiva de LO PATI inaugura amb el cicle 'miratges' a cura d'Irma Vilà i Òdena

Del 21 de gener de 2023 al 20 de gener de 2024.

La Façana de Lo Pati.


► Es tracta d'un espai exterior que pren forma de pantalla digital i que tindrà programació pròpia.

► Durant tot el 2023, acollirà Miratges, un cicle de natura i paisatge(s) visuals comissariat per Irma Vilà i Òdena i amb sis propostes artístiques.

 

Lo Pati - Centre d'Art de les Terres de l'Ebre a Amposta presenta la seva nova sala expositiva: La Façana de Lo Pati. L’espai pren forma d’una gran pantalla de 6x3 metres situada a l’exterior de l’edifici i que disposarà de programació pròpia amb un cicle anual.

El cicle de natura i paisatges visuals Miratges dóna el tret de sortida a la programació de la Façana de Lo Pati. Durant tot el 2023, el cicle mostrarà el treball de seis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d'imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge. A més, els creadors s'han proposat qüestionar i explorar els seus límits, proposant una reflexió sobre la relació entre el món virtual i el món físic. El ventall serà molt ampli: des de la manipulació onírica de la imatge fotogràfica de Hamill Industries a Slow Violence, a la cronofotografia del treball de Xavi Bou; de les noves tècniques d'enregistrament de vídeo a través de drons i el collage procedural al Luftraum de Dirk Koy, als patrons hipnòtics basats en la manipulació de fotografia en moviment del Serial Parallels de Max Hattler, fins a arribar a la imatge sintètica creada mitjançant codi a Fluctus de Lia, oa la nova creació d'art generatiu del cicle Bancals d'Anna Carreras.

El cicle Miratges estarà comissariat per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia. Arrelada a la ciència i l'enginyeria, però vitalment propera a la praxi creativa ia la recerca en cultura, Irma Vilà orquestra i s'integra en projectes internacionals, híbrids de recerca en ciència, cultura i comissariat, exemples paradigmàtics d'aquest entrellaçament entre art i ciència. És vicedirectora i comitè artístic d'ISEA2022 Barcelona, International Symposium on Electronic Art, comissària i asesora de NEO, programa d'art, ciència, tecnologia i societat de Cosmocaixa. A més, és professora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) dels Graus de Multimèdia, Grau de Disseny i Creació Digitals, Grau d'Arts i codirectora de la revista Mosaic.

 

Artistes participants:

 

Slow Violence de Hamill Industries, del 21 gener al 20 març. El duet d’artistes audiovisuals Hamill Industries —format per Anna Díaz i Pablo Barquín— presentaran la peça Slow Violence. Una reflexió sobre la transformació geològica i la destrucció d'ecosistemes vius, on contemplem els efectes i canvis produïts a la superfície de la Terra. Els treballs de Hamill Industries han estat reconeguts internacionalment i han participat en certàmens com el SÓNAR, l’Ars Electronica, el Semipermanent i s’han exposat al Barbican Museum de Londres.

https://www.hamillindustries.com

 

Ornitographies i Murmurations de Xavi Bou, del 21 de març al 20 maig. Xavi Bou presentarà un exercici de poesia visual que revela la trajectòria de vol de les aus mitjançant una tècnica innovadora que permet captar les estructures efímeres que els ocells formen a l’aire quan es mouen. La projecció a La Façana de Lo Pati es complementarà amb lones de grans dimensions distribuïdes en diferents espais d’Amposta.

https://www.xavibou.com/

 

Luftraum de Dirk Koy, del 21 de maig al 20 de juliol. Dirk Koy és un artista assentat a Basilea que utilitza els drons com a eines artístiques per crear collages d'edificis i infraestructures urbanes. El 2016 va fundar Dirk Koy Bild und Bewegung, que desenvolupa gràfics en moviment i pel·lícules experimentals. A La Façana de Lo Pati, presentarà una composició creada a partir de fragments d’imatges d’espais urbans.

https://www.dirkkoy.com/

 

Serial Parallels de Max Hattler, del 21 de juliol al 20 de setembre. Un retrat experimental d'una de les ciutats més verticals del món: Hong Kong. Aquesta pel·lícula de 9 minuts s’apropa a l'entorn construït d’aquesta metròpoli des d’una perspectiva tecno conceptual, aplicant la tècnica de la pel·lícula d'animació a la imatge fotogràfica.

http://www.maxhattler.com

 

Fluctus de Lia, del 21 de setembre al 20 de novembre. Lia és una artista pionera en la implementació del software art i arribarà a Amposta amb una peça d’art generatiu en la qual la natura i els paisatges vius —o fins i tot alienígenes— serveixen d’inspiració.

www.liaworks.com

 

Bancals dAnna Carreras, del 20 de novembre fins al 21 de gener del 2024. Anna Carreras presentarà una obra de nova producció que ampliarà la trajectòria d'aquesta programadora creativa i artista digital interessada en l’experimentació en comunicació interactiva. Carreras ha centrat el seu treball en l'ús dels algorismes generatius, codi creatiu i tecnologia interactiva com a mitjà de comunicació i generador d'experiències. Ha desenvolupat i exposat instal·lacions digitals per a Cosmocaixa, Expo Saragossa, Fòrum Barcelona 2004 o Mobile Art Week, entre altres, i ha rebut premis internacionals com un Lleó d'Or de Cannes o un Google DevArt.

https://www.annacarreras.com/

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Diane Drubay, Ignis II
La Façana
Del 21 de juny al 20 d'agost.
Diane Drubay, Ignis II
Ampliar
Claudia Larcher, Noise Above heads.
La Façana
Del 21 d'abril al 20 juny de 2024.
Claudia Larcher, Noise Above heads.
Ampliar
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
La Façana
Del 21 de febrer al 20 d'abril de 2024.
Marina Zurkow, OOzy #3: just because you can’t swim in it doesn’t mean it isn’t there
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024