Buscador
Lo Pati
Miscel·lània

Terra Teca Traca

La ballarina i performer Sònia Gómez reflexiona sobre la sobirania alimentària des del Delta de l’Ebre

28 de novembre de 2021. D'11 a 13:30h.

Cal Tet del Delta del Llobregat


El projecte ‘Terra Teca Traca’ arriba a l’Ebre en una iniciativa conjunta de 'Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible', LO PATI d’Amposta i L'OBRADOR de Deltebre 

Enguany, Barcelona ha estat nomenada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. I aprofitant aquest marc, set centres artístics de Catalunya participen en el projecte Terra Teca Traca amb l’objectiu de mostrar el potencial cultural, agrícola i ecològic del món rural català a través de l’art. Així, s’han impulsat set projectes transdisciplinaris —amb la participació de creadors, pagesos, ramaders, pescadors i científics— per abordar les relacions i tensions entre el món rural i el món urbà, i interpel·lar la societat en una reflexió profunda sobre els models alimentaris actuals.

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l’Ebre d’Amposta i L’OBRADOR Espai de Creació de Deltebre hi participen conjuntament de la mà de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez (La Sénia 1973) i amb la complicitat del pagès de l’arròs Josep Bertomeu (Polet) i l’ornitòleg Sergi Salas. “Plantejaré un recorregut de tres hores per un espai natural, en un treball de mimesi amb el paisatge a través del cos i del moviment”, explica Gómez. Aquest estiu, la coreògrafa va participar en una residència a L’OBARDOR, per interactuar amb la resta d’agents i plantejar la seva intervenció. L’obra final es podrà veure a Cal Tet del Delta del Llobregat el pròxim 28 de novembre d’11 a 13h.

Una mostra itinerant // Les mateixes dinàmiques —residència artística i presentació posterior de l’obra— s’han posat en pràctica a la resta de centres artístics que participen en el projecte Terra Teca Tracael Centre d’Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç de Calders (Moianès), l’Addend de la Morera de Montsant (Priorat), el Centre Quim Soler, la literatura i el vi del Molar (Priorat), el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Alt Empordà) i Can Serrat Centre d’Art del Bruc (Anoia). Tot plegat amb l’objectiu de promoure una presentació itinerant de les obres i unes jornades de debat per reflexionar, amb la ciutadania, sobre el present i el futur dels sistemes agroalimentaris davant dels canvis ambientals globals.

Sònia GómezFormada a en Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S) de Brussel·les ha treballat com a intèrpret en les agrupacions General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura dels Baus. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.

Sergi SalasCoordinador de projectes de la Fundació Plegadis, un centre d'educació ambiental multidisciplinari, ubicat a la plana deltaica de l'Ebre, al terme municipal de La Ràpita. És anellador científic d’ocells, enginyer agrònom i ornitòleg de professió. Lidera diversos projectes d’estudis ornitològics arreu de Catalunya i l’estat espanyol.

Josep Bertomeu ‘Polet’pagès, empresari turístic i activista social del Delta de l’Ebre. L’any 1983 va impulsar la creació del Parc Natural de Delta de l’Ebre per protegir els espais naturals de l’especulació agrícola i turística. Avui, regenta l’empresa Delta Polet per mostrar als visitants com es conreava l’arròs i obtenien els recursos bàsics de la natura. La seva tasca divulgativa ha estat reconeguda tant a Catalunya com en l’àmbit europeu.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Miscel·lània
Dissabte 13 d'abril a les 19:00h.
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Ampliar
Concert de Playmodes i CrossingLines
Miscel·lània
Dissabte 13 de gener a les 19:00h.
Concert de Playmodes i CrossingLines
Ampliar
Diàlegs de Cos i So
Miscel·lània
Dissabte 29 de juliol de 20:00h. a 20:45h.
Diàlegs de Cos i So
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024