Buscador
Lo Pati
XYZ

Anaisa Franco - Cosmic Eye

Una gran obra a la façana fluvial d’Amposta en el marc del festival XYZ.

Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril de 2024.

Plaça del Poador, Amposta


El festival d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre impulsat per Lo Pati arriba a la sisena edició

Cosmic Eye és el nom de la peça tridimensional de gairebé cinc metres de diàmetre que l'artista Anaisa Franco exposa a la façana fluvial d’Amposta a l’alçada de la plaça del Poador. L'artista multimèdia, escultora i dissenyadora de carrera internacional ha estat seleccionada pel comissariat d'XYZ, el festival d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre impulsat per Lo Pati, que enguany arriba a la sisena edició. Franco ha creat una peça exclusiva per a l'ocasió i la seua participació en el festival és fruit d'un gran esforç del centre d'art ampostí per portar a la capital del Montsià una artista de renom. 

Anaisa Franco presenta una obra inspirada, a la vegada, amb un ull humà i un forat negre de l'univers. La peça és de formes circulars feta amb làmines de polipropilè. Estratègicament, l’artista ha triat un material translúcid i perforat per jugar amb els volums, les perspectives i la llum. Més enllà de la seva importància estètica, la instal·lació integrarà panells solars que permetran il·luminar els voltants de la peça. D’aquesta manera, a la nit, l’obra interactuarà amb els reflexos a l’aigua. El treball amb els panells també subratllarà el compromís del projecte amb un disseny sostenible i conscient del medi ambient. La instal·lació s’inaugurarà divendres 9 de febrer i es podrà contemplar durant tres mesos.

XYZ és un certamen de periodicitat biennal creat amb la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania. En aquesta edició no s’ha plantejat cap convocatòria pública —com passava en altres ocasions— i el projecte ha estat escollit directament pel comissariat d’XYZ format per Eva Cajigos i Antònia Ripoll i l’equip del centre d’art Lo Pati. En anys anteriors les obres s'han exposat al Pont Penjant, a la platja del Trabucador, a les torres de la Carrova i de Campredó, al Canal de la Dreta de l'Ebre en el seu pas per Amposta i als Ullals de Baltasar 

 

Anaisa Franco (Brasil, 1981) és una artista especialitzada en la creació d’escultures per a espais públics, amb l’objectiu de transformar moments ordinaris en experiències sensorials extraordinàries a través de l’art interactiu. Franco utilitza el disseny i la tecnologia d’avantguarda per crear peces interactives que combinen elements físics, digitals, il·luminació, sensors i materials innovadors. L’artista ha presentat instal·lacions i obres d'art per a museus, espais públics, galeries, residències i comissionats en països com la Xina, Austràlia, Estats Units, Brasil, Alemanya, França, Espanya i Catalunya. 


 

Altres edicions Altres edicions
Àlvar Calvet a XYZ 2021
XYZ
Instal·lació el dijous 15 de juliol a les 10h
Àlvar Calvet a XYZ 2021
Ampliar
Dissabte 27 de juliol s'inaugura la intervenció XYZ als Ullals de Baltasar.
XYZ
27 de juliol de 2019 a les 18:00 hores.
Dissabte 27 de juliol s'inaugura la intervenció XYZ als Ullals de Baltasar.
Ampliar
XYZ 2019
Convocatòries
Fins al 21 d'abril de 2019
XYZ 2019
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024